Biden 20 Yılın En Büyük Vergi Zammını Yapmaya Hazırlanıyor

TAKİP ET

ABD Başkanı Joe Biden 1993'teki Bill Clinton dönemi zamlarından beri en büyük vergi artışını yapmaya hazırlanıyor.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden geçtiğimiz günlerde Çin virüsünün yarattığı ekonomik ve sosyal tahribatı aşabilmek için 1,9 trilyon dolarlık bir destek paketini onaylamıştı. Konuya ilişkin paralel açıklamalarda bulunan farklı kaynaklara göre Biden'ın yeni açıklayacağı ekonomik destek programının büyüklüğünün bundan da büyük olması muhtemel.

Biden'ın uzun vadeli ekonomik programda yer alacak olan bu ödemeli desteklemek için 1993 yılından beri ilk kez federal vergi oranlarında artışa gitmeye hazırlandığı belirtildi. Biden hükümeti için planlanan değişiklikler, altyapı, iklim, yoksul Amerikalılara yardımların artırılması gibi değişiklikleri fonlamak için bir fırsat olmasının yanı sıra Demokratların seçim süreci boyunca vurguladığı "vergi sisteminin adaletsiz olduğu" söylemine de çözüm niteliğinde olacak. Söz konusu plan, Biden’in Cumhuriyetçilerin desteğini elde etme kapasitesini ve Demokratların birlikte çalışabilme yeteneğini sınayacak.

Kaynaklara göre, kurumlar verginin yüzde 21’den yüzde 28’e çıkarılması, yılda 400 bin doların üzerinde geliri olanların gelir vergisinin artırılması, yıllık geliri 1 milyon doların üzerinde olanlar için ise daha yüksek varlık vergisi planlanıyor.

Vergi Politikaları Merkezi’nin analizine göre Biden’in planı, 2021-2030 döneminde yaklaşık 2.1 trilyon dolar ek vergi anlamına gelecek. Program henüz açıklanmazken Beyaz Saray söz konusu planın Çin virüsü destek paketi sonrası gündeme geleceğini belirtti.

biden vergi zam zamları en büyük yapacak covid kovid covid19 kovid19 abd normalleşiyor normalleşme kısıtlama kısıtlamalar aşı herkese amerika