Biden 39 Ülkenin Liderini ve Erdoğan'ı İklim Zirvesi'ne Davet Etti

TAKİP ET

ABD Başkanı Biden, Erdoğan'ın da aralarında bulunduğu 40 ülkenin liderini ev sahipliği yapacağı ve çevrimiçi gerçekleşecek Liderler İklim Zirvesi'ne davet etti.

AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın aylardır telefon beklediği ABD'de 2 ay önce görevi devralan Başkan Joe Biden, 22-23 Nisan tarihlerinde gerçekleşecek ve ev sahipliği yapacağı Liderler İklim Zirvesi'ne 40 ülkenin liderini davet etti.

Söz konusu çağrıya ilişkin Beyaz Saray'dan gelen yazılı açıklamada Joe Biden'ın göreve gelmesiyle selefi Donald Trump tarafından terk edilen Paris İklim Antlaşması'na dönüldüğü hatırlatıldı. Açıklama, "Glasgow'da, kasım ayında toplanacak Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı öncesi, bu zirve önemli bir kilometre taşı olacaktır" değerlendirmesiyle devam etti.

Biden'ın göreve geldiği günden bu yana Partili Cumhurbaşkanı'nı aramamış olmasının yarattığı gerginlik, İklim Zirvesi için yapılan davetin Türkiye'de büyük heyecan yaratmasına sebep oldu. Başta AKP'ye yakın çizgisiyle bilinen basın kuruluşları olmak üzere medyanın geneli gelişmeyi önemli bir son dakika gelişmesi olarak görmeyi tercih etti.

 

iklim zirvesi joe biden tayyip erdoğan akp biden'ın erdoğan'ı aramaması abd yeni başkan beyaz saray son dakika