Biden: ABD Ordusu Afganistan'da Hedeflerine Ulaşmıştır

TAKİP ET

ABD Başkanı Afganistan'daki iç sorunların ülkede bulunan Amerikan askerleri ile birlikte hiçbir çözüme kavuşturulamayacağını söyledi.

Ağustos ayının sonunda tamamıyla sona ermesi beklenen geri çekilme hakkında konuşan ABD Başkanı Biden, Afganların kendi ülkelerini savunmasının zamanının geldiğini söyledi.

Birleşik Devletler'in 20 yıllık görev sonrasında Afganistan'da yapacağı bir şey kalmadığını belirten Başkan Biden, "Başka bir Amerikalı neslini daha Afganistan'daki sonu gelmeyen savaşa göndermeyeceğim" dedi.

Afganistan'da değişen asker durumla ilgili ulusal güvenlik uzmanlarından aldığı bilgiler sonrasında Beyaz Saray'daki Doğu Odası'nda açıklama yapan Başkan Biden, "Mevcut askeri durum gösteriyor ki Afganistan'da çatışmada bir yıl daha bulunmak çözüm değil yalnızca Afganistan'da sonsuza kadar kalmak anlamına geliyor" diye konuştu.

11 Eylül 2001 saldırısı sonrasında başka bir terör saldırısına engel olmak için Afganistan'a gidildiğini söyleyen Başkan Biden yaptığı açıklamalarda Amerikan birliklerinin Afganistan'daki askeri görevinin açıklanan takvim kapsamında 31 Ağustos'ta sona ereceğini de belirtti.

Biden, "Afganistan'a giderken koyduğumuz hedeflere ulaştık. Afganistan'a bir ulusu inşa etmek için gitmedik, Afgan halkı kendi geleceği ve ülkelerinin nasıl yönetileceği hakkında kendi başına karar verme hakkı ve sorumluluğuna sahip" ifadelerini kullandı.

Biden ABD Ordusu Afganistan'da Hedeflerine Ulaşmıştır