Biden'dan ABD Vatandaşlarına Çağrı: Ukrayna'yı Derhal Terk Edin

TAKİP ET

Biden, ABD vatandaşlarını Ukrayna'yı derhal terk etmeleri konusunda uyardı.

Rusların Ukrayna'ya yönelik istila tehdidi gün geçtikçe büyüyor. Ukrayna sınırına 120 bine yakın askeri personel ve bunları destekleyici ağır silahlar konuşlandıran Rusya, son olarak Ukrayna'nın kuzey komşusu Belarus'a 30 bin kişilik bir ordu sevk etti.

Rusya Ukrayna'nın Kuzeyine 30 Bin Asker Kaydırıyor


10-20 Şubat arasında Belarus ve Rusya ordularının Ukrayna sınırında tatbikat yapacağı açıklandı. Buna karşılık olarak Ukrayna ordusu da Belarus sınırında aynı tarihler arasında tatbikat yapacağını duyurdu. 

Rusya ve Belarus'tan Ukrayna Sınırında Ortak Tatbikat


Son olarak dün Rusya, Ukrayna'daki diplomatlarını geri çağırdı.   

Rusya, Ukrayna'daki Diplomatlarını Geri Çağırdı



Gelişmeler üzerine açıklama yapan ABD Başkanı Joe Biden, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik askeri harekat başlatması halinde ülkedeki ABD vatandaşlarının tahliyesi için birlik göndermeyeceğini ve "bölgede işlerin hızlı karışabileceğini" belirterek vatandaşlarını derhal Ukrayna'dan ayrılması konusunda uyardı.

"Bu bir terör örgütüyle uğraşmaya benzemiyor. Karşımızdaki dünyanın en büyük ordularından biri" diyen Biden, ABD'nin hangi durumda bir yabancı ülkedeki vatandaşlarını kurtarma operasyonu yapacağına ilişkin soruya yanıt olarak ise "Hiçbir senaryoda. Amerikalılar ve Rusya birbirine ateş açarsa bu dünya savaşına yol açar. Her zaman olduğumuzdan çok daha farklı bir dünyadayız" ifadelerini kullandı.

biden ukrayna rusya terk edin çağrı savaş belarus tatbikat