Biden'dan 'Shrinkflation' Tepkisi: Cips Paketlerinde Az Cips Var, Amerikan Halkı Aptal Yerine Konmaktan Sıkıldı

TAKİP ET

ABD Başkanı Joe Biden "shrinkflation" tepkisi gösterdi. Cips üretimi yapan firmalara kızan Biden, "Paketlerde artık daha az cips var" ifadesinde bulundu.

ABD Başkanı Joe Biden "shrinkflation"  tepkisi gösterdi. Cips üretimi yapan firmalara kızan Biden, "Paketlerde artık daha az cips var" ifadesinde bulundu.

The Guardian'ın aktardığı habere göre, atıştırmalık üreticilerini "küçültme soygunu" yaptıklarıyla gerekçesiyle eleştiren Biden, "ABD halkının aptal yerine konulmaktan bıktığını" söyledi. Biden, "Bazı şirketler ürünleri ufak ufak azaltarak sizi kandırmaya çalışıyor ve fark etmeyeceğinizi umuyorlar" dedi.

Biden'ın sosyal medya platformundan yayınladığı videoda yanında PepsiCo, Mondelez ve Unilever gibi dev şirketlerden ürünler olduğu görüldü. 

Biden, "Spor içeceklerinin şişeleri küçüldü, cips paketlerinde daha az cips var. Bir dondurma sever olarak beni en çok sinirlendiren ise dondurma kutularının küçülmesi" ifadelerini kullandı. 

Paylaşımda yer alan videoda Biden şunları kaydetti:

"Bugün Super Bowl pazarı, eğer siz de benim gibiyseniz, büyük maçı izlerken etrafınızda bir iki atıştırmalık olmasını istersiniz. Maç için atıştırmalık satın alırken bir şeyi fark etmiş olabilirsiniz: İçeceklerin şişeleri daha küçük, bir paket cipste daha az cips var, ama yine de sizden aynı miktarda para alıyorlar.  Bir dondurma sever olarak beni en çok kızdıran şey, dondurma kutularının gerçekten küçülmüş olması.

Dedikleri şeyden bıktım artık. Shrinkflasyon! Bu bir soygun. Bazı Şirketler, fark etmeyeceğinizi umarak ürünleri azar azar küçülterek hızlı bir şekilde çıkış yapmaya çalışıyor. Hadi oradan. Amerikan halkı enayi yerine konulmaktan bıktı. Şirketleri buna bir son vermeye çağırıyorum. Şirketlerin doğru olanı yaptığından emin olalım"

 

 

joe biden abd shrinkflation cips dondurma