Biden'dan Teksas'ta Kamyon Kasasında Ölü Bulunan 50 Göçmenle İlgili Açıklama

TAKİP ET

ABD Başkanı Joe Biden, Teksas'ın San Antonio kentinde terk edilmiş bir kamyonda 50 göçmenin cesedinin bulunmasını "korkunç ve içler açısı" olarak yorumladı.

Dün Teksas, San Antonio'da terk edilmiş bir kamyonda 50 göçmenin cesedi bulunmuş, 4'ü çocuk 16 kişinin ise hastaneye kaldırıldığı duyurulmuştu.

ABD Başkanı Joe Biden, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, 50 göçmenin cesedinin bulunmasıyla ilgili "Teksas, San Antonio'da dün yaşanan trajik kayıp korkunç ve iç parçalayıcıdır." ifadelerini kullandı.

Teksas'ta Bir Tır Kasasında 46 Göçmen Ölü Bulundu


Dualarının yaşamını kaybedenlerin aileleri ve yaşam mücadelesi verenlerle olduğunu belirten Biden, İç Güvenlik Bakanlığının konuyu soruşturduğunu vurguladı.

Yaşanan trajedinin insan kaçakçıları nedeniyle olduğuna ilişkin de haberlere değinen Biden, "Bu olay, birçok masum insanın ölümüne yol açan ve göçmenler üzerinden geçinmeye çalışan milyarlarca dolarlık kaçakçılık sektörünün peşine düşmemizin gerekliliğini göstermiştir." dedi.

Biden, kâr için savunmasız insanları istismar etmenin kabul edilemez olduğunu ve yönetiminin insan kaçakçılarını durdurmak için elinden geleni yapacağını ifade etti.

biden joe biden teksas teksas a ölü bulunan göçmenler göçmenler biden açıklama