Biden-Erdoğan Görüşmesi Öncesi ABD'den Açıklama

TAKİP ET

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Sullivan, Biden-Erdoğan görüşmesi öncesi açıklamada bulundu.

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Beyaz Saray basın toplantısında yaptığı açıklamada, ABD Başkanı Biden ve Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan2ın gelecek hafta yapacakları görüşme ile ilgili konuştu.

İkilinin Suriye, Afganistan ve diğer bölgesel meseleleri görüşmek üzere bir araya geleceklerini ve Washington ile Ankara arasındaki 'önemli farklılıkları' ele alacaklarını kaydeden Sullivan, Doğu Akdeniz, Suriye ve İran’ın yanı sıra ABD’nin Afganistan’dan çekilmesiyle Türkiye’nin ülkede oynayacağı rolün, 'geniş gündemin' bir parçası olacağını ifade etti.

14 Haziran tarihinde Brüksel'deki NATO zirvesinin oturum aralarında gerçekleşmesi planlanan toplantıda, ikilinin, ABD ile Türkiye'nin değerler, insan hakları ve diğer konulardaki bazı önemli farklılıklarla nasıl başa çıkacağının yollarını arayacağı belirtildi.

"Biden Erdoğan'ı İyi Tanıyor"

Jake Sullivan, Biden'ın Erdoğan'ı gayet iyi tanıdığını belirterek "Biden, Erdoğan’ı çok iyi tanıyor, ikili birlikte çok zaman geçirdiler ve bence ikisi de bu fırsatı, ilişkinin tüm genişliğini gözden geçirmek için dört gözle bekliyorlar" ifadelerini kullandı.

 

joe biden tayyip erdoğan cumhurbaşkanı abd başkanı beyaz saray açıklama öncesi ikili görüşme nato zirvesi 14 haziran brüksel belçika jake sullivan abd ulusal güvenlik danışması biden erdoğan'ı çok iyi tanıyor