Biden Göreve Gelir Gelmez Müslüman Ülkelere Yönelik Seyahat Yasağını Kaldıracak

TAKİP ET

ABD'nin müstakbel başkanı Joe Biden, çarşamba günü göreve gelir gelmez bir kararname imzalayarak Müslüman ülkelerin vatandaşlarına uygulanan seyahat yasağını kaldıracak ve ABD'yi Paris İklim Anlaşması'na döndürecek.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanlığı görevini 20 Ocak'ta devralacak olan Joe Biden, göreve gelir gelmez selefi Donald Trump’ın aldığı bazı tartışmalı kararlardan geri adım atacak.

Biden’ın Beyaz Saray personel şefi olarak atayacağını açıkladığı Ron Klain, Cumartesi günü yeni üst düzey Beyaz Saray çalışanlarına yazdığı bildiride, Biden’ın henüz ilk görev gününde yaklaşık bir düzine başkanlık kararnamesi imzalamayı planladığını bildirdi. Klain, söz konusu kararnamelerin odak noktasında, "acilen ele alınması gereken dört kriz" olarak nitelendirildiği Çin virüsü pandemisi, iklim değişikliği, ekonomi ve ırkçılık olacağını belirtti.

Bu çerçevede Biden, göreve gelir gelmez, ABD'yi Trump’ın çekildiği Paris İklim Anlaşması'na geri döndürecek başkanlık kararnamesini imzalayacak. Buna ek olarak Biden, yine Trump’ın, nüfusunun çoğunluğu Müslüman olan bazı ülke vatandaşlarının ABD’ye girişini yasaklayan kararını iptal edecek bir kararnameye imza atacak. Biden’ın ilk görev gününde atacağı adımlardan bir diğeri de, federal binalarda ve eyaletler arası yolculuklarda maske takma zorunluluğu getirmek olacak.

joe biden trump Cumhuriyetçi Parti Demokrat Parti donald trump devir teslim joe biden ne zaman başkan olacak abd başkan ne zaman değişiyor yeni abd başkanı kim yeni amerika başkanı kim biden kim joe biden kimdir a