Biden Husileri Terör Örgütü Listesinden Çıkarıyor

TAKİP ET

ABD'nin yeni başkanı Biden, Husileri terör örgütü listesinden çıkarıyor.

Amerika Birleşik Devletleri'nin yeni başkanı Joe Biden, Donald Trump'ın son günlerinde yabancı terör örgütleri listesine eklediği Husileri listeden çıkarmaya hazırlanıyor.  ABD medyasına açıklama yapan üst düzey Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, Biden yönetiminin söz konusu adımla ilgili Kongre'yi bilgilendirdiğini duyurdu. Açıklamaya göre Biden yönetimi, kısa süre içinde çalışmasını tamamlayarak Yemen'deki Husileri "yabancı terör örgütleri" listesinden resmen çıkaracak.

Söz konusu yetkili, yeni yönetimin Husilere bakışında herhangi bir değişiklik olmadığını vurgulayarak bu adımın Yemen'deki insani krizin daha da kötüleşmesini önlemek amacıyla atıldığını belirtti. Yetkili, açıklamasında "Bu adımımız, dünyadaki en kötü insani krizi daha da derinleştirecek olan ve önceki yönetimin son dakikada yaptığı işlemin insani sonuçları sebebiyle atılmıştır" ifadelerini kullandı. 

Operasyonlar için verdiği istihbarat danışmanlığı hizmetinin de kesildiğini belirten yönetim, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'ne Yemen'deki operasyonlarda verilen desteğin sonlandırıldığını duyurdu. Günlük basın toplantısında sorulara yanıt veren Pentagon Sözcüsü John Kirby, "Başkan'ın dünkü talimatı üzerine, Savunma Bakanlığı, istihbarat, bazı danışmanlık ve taktik desteklerin de dahil olduğu muharebe dışı desteklerin tamamını kesti" ifadelerini kullandı. Suudi Arabistan'ın halen ABD'nin ortağı olduğunu ancak Biden'ın talimatının Yemen'deki operasyonlarla ilgili olduğu belirtildi. 

husiler yemen abd iran tutum terör örgütü liste terör örgütü listesi çıkarıyor yeni başkan yönetim amerika