Biden: İran Nükleer Bomba Elde Ederse Türkiye Nükleer Silah Yapmak İçin Muazzam Baskı Yapacak

TAKİP ET

3 Kasım ABD Başkanlık seçimlerinin galibi Joe Biden, İran'ın nükleer çalışmalarına yönelik konuştu.

3 Kasım ABD Başkanlık seçimlerinin galibi Joe Biden, İran'ın nükleer çalışmalarına yönelik konuştu. İran'ın nükleer programının mimarı olan Muhsin Fahrizade'ye yapılan suikastin ardından İran, nükleer çalışmaları hızlandırma kararı aldığını açıklamıştı.

Biden, "Bakın, hassas füzelerden ve bölgeyi istikrarsızlaştıran başkaca tüm her türlü şey hakkında çok fazla konuşuluyor. Fakat bölgede biraz istikrarı sağlamak için en iyi yol, nükleer programla ilgilenmek" şeklinde konuştu.

Biden, İran'ın nükleer programında ilerlemesi sonucunda Orta Doğu'da oluşacak tablo hakkında "İran nükleer bomba elde ederse, bu, Suudiler, Türkiye, Mısır ve diğerleri üzerinde kendi nükleer silahlarını elde etmek için muazzam bir baskı yapacak. Dünyanın o bölümünde ihtiyacımız olan en son kahrolası şey nükleer kapasitenin artırılması." ifadelerini kullandı.

Biden, "Müttefiklerimiz ve ortaklarımızla danışma halinde, füze programına eğilmenin yanı sıra İran'ın nükleer kısıtlamalarını sıkılaştırmak ve uzatmak için müzakerelerle ve sonraki anlaşmalarla ilgileneceğiz" dedi.

iran biden Türkiye suudi orta doğu mısır nükleer