Biden, İsrail için Ayranı Dökülsün İstemiyor: Filistinlilere 75 Milyon Dolarlık Gizli Yardım

TAKİP ET

Associated Press (AP) haber ajansı, ABD Başkanı Joe Biden ve yönetiminin, eski Başkan Donald Trump döneminde kesilen Filistin fonlarını "sessiz" bir şekilde yaklaşık 100 milyon Amerikan Doları artırdığını yazdı.

AP’nin Kongre belgelerine dayandırdığı haberine göre Biden, Filistin'e yönelik politikasında, fonları kesen Trump'ın aksine değişiklik yaptı.

Yeni ABD yönetiminin, 25 Mart'ta Batı Şeria ve Gazze'deki Filistinlilere Çin virüsü ile mücadele için 15 milyon dolar (yaklaşık 124 milyon Türk Lirası) tutarında bir yardım açıkladığının anımsatıldığı haberde, Biden yönetiminin bundan bir gün sonra da Kongreye gizli bir bildirim yaparak Filistinlilere yönelik 75 milyon dolar (yaklaşık 620 milyon Türk Lirası) ekonomik destek yaptığı kaydedildi.

AA’nın aktardığına göre haberde, 75 milyon dolarlık yardım paketinin kamuoyuna açıklanmadığı vurgulandı. Biden yönetiminin, "Trump döneminde kaybedilen güven ve iyi niyetin yeniden kazanılması çabası" olarak bu yardımı yaptığı söyleniyor.

Öte yandan aynı haberde, Biden yönetiminin, Trump döneminde İsrail ile ilişkilerde yakalanan ivmeyi de sürdürmek istediği bildirildi.

Joe Biden ABD İsrail Fİlistin Biden Filistinlilere yardım etti ABD Kongre