Biden, Kuzey Akım 2 Projesine Katılan Firmalara Yaptırım Açıkladı

TAKİP ET

ABD Başkanı Joe Biden, Kuzey Akım 2 Projesini yapan firma ile yetkililerine yaptırım uygulayacaklarını açıkladı.

Rus diktatörü Putin'in Ukrayna'nın doğusundaki ayrılıkçı sözde cumhuriyetleri tanıma kararından sonra Rusya'ya yönelik yaptırımlar devem ediyor.

Kuzey Akım 2 projesine katılan firmalara yönelik yaptırımlarla ilgili yazılı açıklama yapan Biden, ABD'nin ortak ve müttefikleriyle Rusya'ya karşı güçlü ve ortak bir karşılık için çalıştığını belirtti.

Kuzey Akım 2'nin sertifikasyonunu durduran Almanya'ya teşekkür eden Biden, "Bugün ben de yönetimime Kuzey Akım 2 AG'ye ve firma yetkililerine yaptırım uygulanması talimatı verdim. Bu adımlar, bizim Rusya'ya, Ukrayna'ya yönelik adımlarına karşılık uyguladığımız yaptırımların ilk bölümünün bir parçasıdır." dedi.

Rusya'nın bölgede gerginliği tırmandırmayı sürdürmesi durumunda ABD'nin daha çok adım atmakta tereddüt etmeyeceğini vurgulayan ABD Başkanı Biden, "Attığı adımlar ile (Rusya Devlet Başkanı Vladimir) Putin tüm dünyaya daha önce benzeri görülmemiş bir şekilde Rus gazından ve diğer enerji türlerinden uzaklaşma dürtüsü verdi." değerlendirmesinde bulundu.

Biden, Rusya'ya yönelik attığı adımlar dolayı da Scholz'a teşekkür etti.

biden kuzey akım 2 yaptırım rusya ukrayna