Biden: Putin Başının Dertte Olduğunu Biliyor ve Bu Onu Çok Daha Tehlikeli Yapıyor

TAKİP ET

Joe Biden, Putin'in nükleer silahı ve petrol gelirlerinden başka bir ekonomik gücü olmadığını bildiğini, bunun onu çok daha tehlikeli bir hale getirdiğini söyledi.

ABD Başkanı Joe Biden, Washington'daki Ulusal İstihbarat Direktörlüğü'ne yaptığı ziyaretin ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ilgili açıklamalarda bulundu. ABD'nin güvenlik politikaları üzerinden yaptığı konuşmada Putin'e değinen Biden, "Putin ile görüştüğümde, hakiki bir sorunu olduğunu fark ettim. Nükleer silahı ve petrol gelirlerinden başka hiçbir şeyi olmayan bir ekonominin üzerinde oturuyor. Başka hiçbir şeyleri yok... Başının gerçekten dertte olduğunu biliyor ve bence bu onu çok daha tehlikeli yapıyor" dedi.

Siber Saldırı Gerçek Bir Savaşa Dönüşebilir 

Biden, zirvenin ardından ABD'yi hedef alan siber saldırılarla ilgili Rusya ile düzenli temasların yapıldığı ifade etti. 

Siber güvenlik konusunda değerlendirmelerde bulunan Biden, ABD'ye yönelik büyük ve kapsamlı bir siber saldırının 'gerçek bir savaşa dönüşebileceği' uyarısını yaptı. Siber saldırının ardından gerçek silahların kullanıldığı bir savaşa girilebileceğini vurgulayan Biden, "Eğer büyük bir güçle savaşa girersek, gerçek silahların kullanıldığı bir savaşı kast ediyorum, bunun çok büyük sonuçlar doğuran bir siber saldırı sonucu olma ihtimalinin hiç olmadığı kadar yüksek olduğunu düşünüyorum" şeklinde konuştu.

 

abd başkanı joe biden rusya devlet başkanı putin siber saldırı nükleer petrol güç ekonomi tehlike