Biden-Rivlin Görüşmesi: İran Asla Nükleer Silah Sahibi Olamayacak

TAKİP ET

ABD Başkanı Joe Biden ve İsral Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin, Oval Ofis'te bir araya geldi.

İsrail'de 2 Haziran'da yapılan Cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından 9 Temmuz'da görevini Isaac Herzog'a bırakacağı belli olan Reuven Rivlin, görev süresinin bitiminin öncesinde ABD Başkanı Joe Biden ile Oval Ofis'te bir araya geldi.

Basına kapalı olarak yapılan görüşme öncesinde yapılan ortak basın toplantısında konuşan Biden, "ABD Başkanı olarak, İsrail'e verdiğimiz taahhüt kesin ve hakikattir. Her zaman söylediğim gibi, bir İsrail olmasaydı biz bir tane icat ederdik" ifadelerini kullandı. 

İsrail'in meşru müdafaa hakkını kullanmasını desteklemeye devam edeceklerini vurgulayan Biden, "Bugün İran da dahil birçok meseleyi ele alacağız. İran'ın benim başkanlığım süresince asla nükleer silah sahibi olamayacağını söyleyebilirim" dedi.

Irak'ta Haşdi Şabi'ye yönelik gerçekleştirilen hava saldırısı talimatını bizzat verdiğini belirten Biden, Haşdi Şabi'yi İran destekli gruplardan biri olarak tanımladı. Biden ayrıca İsrail'in bölge ülkeleriyle müzakerelerine destek vermeye devam edeceklerini kaydetti.

Biden-Rivlin Görüşmesi İran Asla Nükleer Silah Sahibi Olamayacak