Biden: Saldırıya Karşılık Vereceğiz

TAKİP ET

ABD Başkanı Joe Biden, Kabil Havalimanındaki saldırının faillerine karşılık verileceğini söyledi.

ABD Başkanı Joe Biden, dün Afganistan'ın başkenti Kabil'de bulunan Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı yakınlarında gerçekleştirilen ve 13'ü ABD askeri, 77 vatandaşın hayatını kaybettiği saldırı hakkında açıklama yaptı. Biden, Amerikan askerlerinin de hayatını kaybettiği saldırının ardından failleri affetmeyeceğini söyledi. Biden, kendi belirleyecekleri yer ve zamanda saldırıya karşılık vereceklerini de ekledi. 

Beyaz Saray'da düzenlenen basın toplantısında konuşan Biden, "Zor bir gün. Saldırı IŞİD/Horasan olarak bilinen grup tarafından yapılmıştır ve havalimanını koruyan Amerikan askerlerinin canını almıştır, bir kısmını da yaralamıştır. Ayrıca birçok sivil de yaşamını yitirmiştir. Bu saldırıyı düzenleyenlere ve Amerika'ya zarar vermek isteyenlere mesajım şudur ki affetmeyeceğiz, unutmayacağız. Sizi yakalayacağız ve bunun bedelini ödettireceğiz" dedi.

Biden, Taliban'a güvendikleri için eleştirilmesine yanıt vererek, "Konu güven değil, ortak çıkarlar. Ancak şu ana kadar ne bana ne de sahadaki komutanlarımıza Taliban ile bugünkü saldırıyı düzenleyen IŞİD/Horasan arasında bir bağ olduğuna dair bir sonuç gelmedi" şeklinde konuştu.

Afganistan'dan Tahliyeler Sürecek

Afganistan'daki tahliyeleri devam ettireceklerinin altını çizen Biden, "Teröristlerin bizim misyonumuzu durdurmalarına izin vermeyeceğiz. Tahliyeleri sürdüreceğiz. Aynı zamanda komutanlarıma IŞİD'in kilit varlıklarına, liderlerine ve tesislerine saldırı planları hazırlamaları emri verdim.  Bilmenizi isterim ki bu IŞİD teröristleri kazanamayacak. Amerikalıları kurtaracağız, Afgan müttefiklerimizi çıkaracağız. Boyun eğmeyeceğiz" ifadesini kullandı.

 

abd başkanı joe biden afganistan taliban kabil tahliye affetmeyeceğiz saldırı