ABD Başkanı Biden Teksas Sınırındaki Göçmen Krizi ile İlgili Açıklama Yaptı

TAKİP ET

Sınır güvenliği tasarısının Kongre'den geçmesine rağmen ABD-Meksika sınırını kapatmayan Biden, göçmen kriziyle ilgili elinden geleni yaptığını söylemesiyle birlikte tekrar Cumhuriyetçilerin hedefi oldu.

ABD Başkanı Joe Biden ile Teksas eyaleti arasında yaşanan sınır güvenliği tartışmasında 25 eyaletin Teksas'a destek veren bildiri yayınlamasının ardından, Teksas ve Biden hükümeti arasındaki gerginliğin arttığı bildirildi.

Eyalet yönetiminde Cumhuriyetçilerin bulunduğu Teksas, Demokrat hükümetin göç yaklaşımlarından en çok etkilenen bölgelerden biri haline gelmişti.

Mevcut Teksas Valisi Abbott'ın kaçak göçmenlerin ülkeye girmesini önlemek için sınıra dikenli tel çekilmesine onay vermesinin ardından ABD Yüksek Mahkemesi, Meksika sınırında Rio Grande Nehri boyunca çekilen dikenli tellerin kaldırılması kararı aldığını duyurmuştu.

Yüksek Mahkeme'nin kararını kabul etmeyen Abbott, eyaletindeki ulusal muhafızların böyle bir işlem yapmayacağını, hatta "sınırı korumak" için yeni dikenli teller koyacaklarını ilan etmişti.

Abbott, sınır güvenliği konusunda federal yönetimi suçlayarak, Biden yönetiminin düzensiz göçmenleri önlemek için hiçbir şey yapmadığını savunmuştu.

Bunun üzerine "Teksas sınırı sorunuyla ilgili sahip olduğunuz yürütme yetkisiyle yapabileceğiniz her şeyi yaptınız mı?" diye soran muhabire açıklamada bulunan Biden, elinden gelen her şeyi yaptığını söyleyerek, "Bana yetki verin, güç verin. Göreve geldiğim günden bu yana bana Sınır Devriyesi'ni verin dedim. Bana yargıçları verin. Bana bunu durdurabilecek insanları verin." dedi.

Temsilciler Meclisi Başkanı Mike Johnson, ABD Başkanı olarak Biden'ın zaten bunu yapma yetkisi olduğunu söylemişti.

Hükümetin Kongre'ye önerdiği sınır güvenliği tasarısının onaylanması halinde ABD-Meksika sınırını hemen kapatacağını belirten Biden, "İki partili bir yasa tasarısı Amerika için iyi olacak. Bozulan göçmenlik sistemimizi düzeltmeye yardımcı olmak ve burada olmayı hak edenlere hızlı erişim sağlamak için Kongre'nin bunu geçirmesi gerekiyor." demişti.

Hükümetin Kongre'ye önerdiği sınır güvenliği tasarısının onaylanmasına rağmen, ABD-Meksika sınırının kapatılması kararını hala açıklamayan ve iddialarının aksine yasal olarak yetkisi bulunduğu halde inisiyatif almayan Biden bu sözleriyle birlikte tekrar Cumhuriyetçilerin hedefi oldu.

 

joe biden abd teksas göçmen krizi kaçak göçmen meksika