Biden, Trump Adına Özür Diledi

TAKİP ET

ABD Başkanı Joe Biden, eski Başkan Donlad Trump yönetiminin Paris İklim Anlaşması'ndan çekilmek için attığı adımlar için özür diledi.

İskoçya’nın Glasgow kentinde düzenlenen Birleşmiş Milletler (BM) İklim Değişikliği Konferansı'nda (COP26) dünya liderleri küresel bir tehdit olan iklim değişikliği krizini görüşmek üzere bugün bir araya geldi.

Konferansta konuşan ABD Başbakanı Joe Biden, iklim kriziyle mücadele için hızlı hareket etme çağrısında bulundu. Konuşmasında diğer dünya liderlerine emisyonları azaltmak için harekete geçmek adına yalnızca “kısa bir zaman” kaldığının altını çizen Biden, “Açık olanı söylemek gerekirse tarihin gözleri üzerimizde ve derin bir soru ile karşı karşıyayız. Harekete geçecek miyiz? Gerekeni yapacak mıyız? Önümüzde duran büyük fırsatı değerlendirecek miyiz? Yoksa gelecek nesilleri acı çekmeye mi mahkum edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Trump Adına Özür

Başkan Biden, COP26 Konferansı’nda dünya liderlerinden ABD’nin eski Başkanı Donlad Trump yönetiminin Paris İklim Anlaşması’ndan çekilmek için attığı adımlar için de özür diledi. Biden, “Sanırım özür dilememeliyim ama ABD’nin Trump yönetimi Paris Anlaşması’ndan çekilip bizi bir nevi başımızı derde soktuğu için özür dilerim” ifadelerini kullandı.

“Glasgow’daki buluşmamız, yolculuğun sonu değil, bunu hepimiz biliyoruz” diyen Başkan Biden, bunun “gerçekten sadece bir başlangıç çizgisi” olduğunu kaydetti.

trump biden cop26 bm iklim değişikliği