Biden, Trump Döneminde Alınan Bir Dizi Kararı İptal Etti

TAKİP ET

Biden; göçmenlik, anıtlar ve sansürle ilgili bir dizi kararı iptal etti.

ABD Başkanı Joe Biden, Trump döneminde alınmış olan göçmenlik, anıtlar ve sansürle ilgili bir dizi kararı iptal etti.

Biden, cuma günü, eski Başkan Trump'ın imzaladığı ve vize başvurusunda bulunanların sağlık sigortasına sahip olmalarını veya sağlık masraflarını karşılayabilmelerini gerektiren beyannamesi de dahil olmak üzere bazı kararları iptal etti.

Geçtiğimiz yaz, Twitter tarafından iki paylaşımı "potansiyel olarak yanıltıcı" nitelendirilmesi yapılan Trump, "Online Sansürü Önleme" eylemini hayata geçirmişti. Başkan Biden bu kararı da iptal etti.

Öte yandan, ülke çapında polis şiddetine karşı yapılan protestolar sırasında Trump tarafından imzalanan ve başsavcıya, devlete ait anıtlara zarar verenlerin "Soruşturma ve kovuşturmasına Adalet Bakanlığı bünyesinde öncelik verilmesi" talimatını veren emir de Biden tarafından geri çekildi.

Yine geçtiğimiz yıl düzenlenen protestolar sırasında çıkarılan ve kayda değer Amerikan kişiliklerinin bulunduğu bir heykel bahçesi oluşturma emri de Biden tarafından geri çekilen kararlar arasında yerini aldı.

biden trump karar geri çekti iptal etti trump dönemi alınan uygulanan verilen göçmenlik anıtlar sansür twitter amerikan kişilikleri joe biden donald trump