Biden: Ukrayna'nın Egemenliği İçin Hareket Geçmek Avrupa ve ABD İçin Hayati Önem Taşıyor

TAKİP ET

ABD Başkanı Biden, Münih Güvenlik Konferansı'nda yaptığı konuşmada, Ukrayna'nın toprak bütünlüğü için harekete geçmenin, Batı'nın demokrasi ve transatlantik birlik modelini koruma konusunda Avrupa ve ABD için hayati önem taşımaya devam ettiğini belirtti.

ABD Başkanı Joe Biden, 19 Şubat'ta çevrimiçi olarak gerçekleştirilen 2021 Sanal Münih Güvenlik Konferansı'nda yaptığı konuşmada Rusya'nın uyguladığı saldırgan politika ile toprak bütünlüğünü tehdit ettiği Ukrayna'nın egemenliği ve toprak bütünlüğünün korunması için Avrupa ülkelerine çağrıda bulundu. Ukrayna'nın egemenlik ve toprak bütünlüğünün korunmasının Avrupa ve ABD için hayati önem taşıdığını belirten Biden, bir an önce harekete geçilmesi gerektiğini söyledi.

Biden yaptığı açıklamada Rusya Başkanı Vladimir Putin’in Avrupa projesini ve NATO ittifakını zayıflatmaya çalıştığını söyleyerek ABD’nin ve NATO’nun tüm demokratik dünyanın çıkarlarını savunmak için güçlü bir temel olmaya devam ettiğini vurguladı. "Putin, Avrupa projesini ve NATO İttifakımızı zayıflatmaya çalışıyor. Atlantik ötesi birliğin ve kararlılığımızın altını oymak istiyor, çünkü Kremlin’in tek tek devletlere zorbalık yapması ve tehdit etmesi, güçlü ve birleşmiş bir transatlantik toplulukla pazarlık yapmaktan çok daha kolay" şeklinde konuşan Biden, Kremlin'in her konuda saldırgan davrandığını söyleyerek "Kremlin, demokrasilerimize saldırıyor ve yönetim sistemimizi zayıflatmaya çalışmak için yolsuzluğu silahlandırıyor" ifadelerini kullandı. 

ABD’nin küresel liderliğe geri döndüğünü ifade eden Biden, NATO’nun tüm demokratik dünyanın çıkarlarını savunmak için güçlü bir temel olmaya devam ettiğini de vurguladı.

joe biden avrupa abd ukrayna rusya tehdit nato toprak bütünlüğü egemenlik tehdit ediyor bir an önce tepki korunması korumak abd başkanı transatlantik önem arz ediyor