Biden ve Erdoğan Afganistan Konusunda Anlaştı

TAKİP ET

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, Biden ve Erdoğan'ın Afganistan'ın başkenti Kabil'deki uluslararası havalimanının güvenliğinin Türkiye tarafından sağlanması hususunda anlaştığı duyuruldu.

Amerikan Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Kabil'deki Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı'nı Türkiye'nin koruması hususunda Joe Biden ve Erdoğan'ın uzlaştığını açıkladı.

Havalimanının güvenliği için Türkiye'ye destek taahhüt edildiğini aktaran Sullivan, “Liderler, Türkiye’nin Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı’nın güvenliğinin sağlanmasında öncü bir rol oynayacağına dair açık taahhütleşti ve şimdi bunu nasıl yapacağımız üzerinde çalışıyoruz” dedi.

Sullivan, Taliban'ın geçtiğimiz hafta Türkiye'nin Kabil Havalimanı'nın korunması hususundaki teklifine olumsuz cevap vermesine karşın, “Taliban’ın veya Afganistan’daki diğer unsurların uluslararası güçlere saldıracağı endişesini elbette ciddiye alıyoruz. Taliban’ın kamuoyu önünde söylediklerinin, şu anda bu güvenlik varlığını kurmak için yürütülen çabaları engelleyeceğine veya caydıracağına inanmıyoruz” şeklinde konuştu.

Jake Sullivan, S-400 sorununun ise halen çözülemediğini ve konuyla ilgili müzelerin süreceğini belirtti.

Biden ve Erdoğan Afganistan Konusunda Anlaştı