Biden'a Papa'dan Destek

TAKİP ET

Çin Virüsü aşı patentlerinin kaldırılmasını destekleyeceğini açıklayan ABD Başkanı Joe Biden'a Papa Francis'ten destek geldi. Papa, korona virüs aşıları için fikri mülkiyet haklarından feragat edilmesi gerektiğini belirtti. Bu öneri, Almanya dahil bazı Avrupa ülkeleri tarafından daha önce reddedilmişti.

DHA'da yer alan habere göre, Çin Virüsü salgınına karşı geliştirilen aşıların patent haklarının kaldırılmasına yönelik tartışmalar tüm dünyada devam ediyor. ABD Başkanı Joe Biden'ın aşı patentinin kalkması gerektiğini açıklaması sonrası Biden'a Papa'dan destek geldi.

"Bireycilik Virüsü"

Papa Francis, aşılara adil erişimi teşvik etmek için bugün düzenlenen küresel bir bağış toplama konserinde yaptığı video konuşmada dünyaya ‘bireycilik virüsü’ bulaştığını söyledi.

"Kapalı Milliyetçilik"

Papa, korona virüsü 'kültürel virüs' olarak tanımlayarak virüsün diğer varyantlarından bir tanesinin de, aşıların paylaşımını engelleyen ve piyasa kanunlarını veya fikri mülkiyet haklarını sevgi ile başkalarının sağlığının üzerine koyan ‘kapalı milliyetçilik’ olduğunu vurguladı.

 

papa korona çin virüsü biden aşı avrupa