Biden'dan Kongre Binası Baskını Hakkında İlk Açıklama: Demokrasimiz Saldırı Altında

TAKİP ET

ABD'nin seçilmiş başkanı Joe Biden, Kongre Binası'nda çıkan olaylara ilişkin yaptığı açıklamada, "Demokrasimiz eşi görülmemiş bir saldırı altında" dedi.

ABD başkanlığına seçilen Joe Biden, Başkan Donald Trump'ın destekçilerinin Kongreyi basmasının ardından "ABD demokrasisi ve hukukun üstünlüğüne yönelik saldırılara son verilmesi" çağrısı yaptı.

Biden, başkanlığının tescil edileceği Kongre oturumunun, Trump destekçilerinin baskını yüzünden kesintiye uğraması üzerine başkent Washington'da başlayan olayların ardından açıklamalarda bulundu.

ABD demokrasisi ve hukukun üstünlüğüne yönelik saldırılara son verilmesi çağrısında bulunan Biden, "Başkan Trump'ı TV'ye çıkarak ettiği yemini yerine getirmesi, Anayasa'yı savunması ve bu kuşatmaya son verilmesini talep etmeye çağırıyorum" dedi.

Biden, "Kongredeki kaos, gerçek Amerika'yı yansıtmıyor. Biz bu değiliz. Gördüklerimiz, kendilerini kanunsuzluğa adamış radikal küçük bir grup. Bu muhalefet değil kargaşa, kaos isyan sınırında. Bu duruma şu an itibarıyla son verilmeli. Bu kalabalığı geri çekilmeye ve demokrasinin işlemesine izin vermeye çağırıyorum" diye konuştu.

kongre binası kongre binası baskını capitol capitol baskını trump yanlıları konfederasyoncular trump taraftarları cumhuriyetçiler demokratlar cumhuriyetçi parti demokrat parti biden joe biden trump donald trump