Biden'dan Trump'a: Amerika'nın Utanç Kaynağı

TAKİP ET

Biden, Trump'ın yemin törenine katılmayacağını açıklamasına ilişkin, "Gelmemesi iyi bir şey, o, ülke için utanç kaynağı'' değerlendirmesinde bulundu.

ABD Kongre baskının ardından Donald Trump’ın azli gündeme geldi. Delaware'de kabinesine seçtiği yeni üyeleri tanıtan Biden, ABD Kongresine baskında hayatını kaybeden polisin yakınlarına başsağlığı diledi ve sorumluların hesap vermesi gerektiğini belirtti.

Söz konusu baskının ardından Trump'ın azledilmesine yönelik tartışmaların sorulması üzerine Biden, kendisinin pandemi ile mücadele, aşı ve ekonomiye odaklandığını dile getirerek, "Bu, Kongre'ye bağlı, Kongre'nin vereceği bir karar" yanıtını verdi.

Biden, baskındaki güvenlik zafiyetine ilişkin ise soruşturma başlatılması gerektiğini vurguladı. Trump'ın 20 Ocak'ta yemin törenine gelmeyeceğinin hatırlatılması üzerine, "Gelmemesi iyi bir şey, o, ülke için utanç kaynağı'' değerlendirmesinde bulundu.

kongre binası kongre binası baskını capitol capitol baskını trump yanlıları konfederasyoncular trump taraftarları cumhuriyetçiler demokratlar cumhuriyetçi parti demokrat parti biden joe biden trump donald trump