Biden'dan, Trump'a Çin Virüsü Destek Paketi Çağrısı

TAKİP ET

ABD başkanlığına seçilen Joe Biden, Başkan Donald Trump'a Kongre'nin onayladığı Çin virüsü salgınına yönelik ekonomik destek paketini imzalaması çağrısı yaptı.

ABD başkanlığına seçilen Joe Biden, Başkan Donald Trump'a Kongre'nin onayladığı Çin virüsü salgınına yönelik ekonomik destek paketini imzalaması çağrısı yaptı.

Biden, tarafından yayınlanan yazılı açıklamada, Trump'ın ekonomik destek paketini imzalama sorumluluğundan kaçınmasının "yıkıcı sonuçları"nın olacağı uyarısı yapıldı.

Yaklaşık 10 milyon ABD'linin işsizlik yardımı alamayacağına, birkaç gün içinde hükümet fonunun süresinin dolacağına ve orduda maaşların ödenmesinin riske gireceğini vurgulayan Biden, bir haftadan kısa sürede ise tahliye kararının süresinin dolacağı ve milyonlarca kişinin evlerinden çıkarılma riskiyle karşı karşıya kalacağını belirtti.

Biden, ekonomik destek paketi gecikirse küçük iş yerlerinin ayakta kalamayacağını ve halkın doğrudan nakit yardımı alamayacağını ifade ederek, Çin virüsü aşısı umut vadetmesine rağmen dağıtımı için de fona gereksinim olduğunun altını çizdi.

Destek paketinin kritik önem taşıdığını ve imzalanarak yasalaşması gerektiğini vurgulayan Biden, "Trump, birlikte çalışan ve destek paketini onaylayan Kongre'ye katılmalı ve milyonlarca Amerikalının bu tatil sezonunda masaya yemek koyduğundan ve başlarını sokacak çatıları olduğundan emin olmalı." şeklinde konuştu.

ABD Kongresi, Çin virüsü salgınının ekonomik etkilerine yönelik yaklaşık 900 milyar dolarlık destek paketi ile 1,4 trilyon dolarlık bütçe tasarısını 21 Aralık tarihinde onaylamıştı.

biden trump destek pakedi salgın abd virüs aşı