Biden'dan Zelenskiy'e Davet

TAKİP ET

Zelenskiy, Joe Biden'ın kendisini Beyaz Saray'a davet ettiğini açıkladı.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy,  ABD Başkanı Joe Biden'ın kendisini temmuz ayında Beyaz Saray'a davet ettiğini açıkladı. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Zelenskiy, Biden'la gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde davet aldığını ve Ukrayna-ABD stratejik iş birliğini geliştirme imkanlarını konuşmak için buluşmayı dört gözle beklediğini söyledi.

Biden ile Putin Görüşmesinden Önce Biden ile Görüşmeye Hazır Olduğunu Açıklamıştı

Zelenskiy, 16 Haziran'daki Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Biden'ın yapacağı görüşme öncesi Biden'la buluşmaya hazır olduğunu belirtmişti.

ABD'nin Kuzey Akım-2 projesi için yaptırımları kaldırma kararını 'hoş değil' diyerek değerlendiren Zelenskiy, Biden ile nisan ayında gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde farklı yönde bir sinyal aldığını söyleyerek ABD'nin projeyi durdurabilecek tek güç olduğuna inandığını ve projenin sadece Avrupa'nın güvenliği için değil ABD için de bir tehdit olduğunu belirtmişti.

Zelenskiy, Biden'ın kilit rolde olduğunu söyleyerek "Ukrayna anayasasının garantörü olarak her an uçağa atlayıp Ukrayna'yı savunmaya hazırım, (Putin ile) görüşmesi öncesi onunla buluşup tüm detayları ele almaya hazırım" şeklinde konuşmuştu.

biden zelenskiy joe vladimir abd ukrayna rusya putin beyaz saray görüşme davet