Biden'den Lukaşenko'ya Karşı Belarus Muhalefetine Destek Sözü

TAKİP ET

ABD Başkan Adayı Joe Biden, Belarus'ta Lukaşenko'ya karşı muhalefeti destekleme sözü vererek iktidarın meşru olmadığını söyledi.

Önümüzdeki hafta yapılacak ABD seçimleri öncesinde anketlerde mevcut Başkan Donald Trump'a karşı galip çıkan Başkan Adayı Joe Biden, Avrupalı ​​müttefiklerin yanı sıra Lukaşenko ve yandaşlarına karşı yaptırımları 'önemli ölçüde genişletme' sözü verdi. Biden, Trump'ın Belarus halkı adına konuşmamasına ise tepki gösterdi.

Joe Biden, Cumhurbaşkanı Aleksander Lukaşenko'nun halkın itirazları doğrultusunda iktidarının meşru olmadığını ifade ederken muhalefetin başlattığı genel grevi desteklediğini söyledi.

Biden yaptığı açıklamada, "Başkan Trump onlar adına konuşmayı reddetmesine rağmen, Belarus halkının yanında olmaya ve demokratik özlemlerini desteklemeye devam ediyorum. Lukaşenko rejiminin işlediği korkunç insan hakları ihlallerini de kınıyorum. Kendi halkına işkence eden hiçbir lider hiçbir zaman meşruiyet iddia edemez. Barışçıl bir iktidar devri, tüm siyasi tutukluların serbest bırakılması ve Belarus halkı için özgür ve adil seçimler çağrısında Svetlana Tikhanovskaya ve Belarus halkına katılmaya devam edeceğim. Sonunda, uğruna çok feda ettikleri demokratik haklardan yararlanabilmeleri için" ifadelerini kullandı.

belarus joe biden destek sözü verdi abd başkan adayı joe biden lukaşenko belarus muhalefetine destek sözü verdi lukaşenkonun iktidarı meşru değil dedi abd başkanlık seçimleri önümüzdeki hafta seçimler olacak donald tr