Biden'ı Afganistan'dan Kurtaran Ekipteki Afgan Tercüman Afganistan'da Bırakıldı

TAKİP ET

ABD Başkanı Joe Biden'ı senatör olduğu sırada Afganistan'dan kurtaran kişilerden biri olan Muhammed, Afganistan'dan tahliye edilmedi.

ABD Başkanı Joe Biden, 13 yıl önce senatör olduğu sırada Afganistan'dan bir operasyonla kurtarılmış, soyadı açıklanmayan Muhammed adlı Afgan bir tercüman kurtarma operasyonuna yardım etmişti.

Wall Street Journal'a (WSJ) konuşan Muhammed, Taliban'dan saklandığı için soyadının açıklanmamasını istedi.

WSJ'ye yaptığı açıklamalarda "Sayın Başkan merhaba. Beni ve ailemi kurtarın. Beni burada unutmayın" diyerek Başkan Biden'a seslenen Muhammed'in kurtarılması için çağrı yapıldı.

Başkan Biden 2008'de senatör olduğu sırada mevkidaşı John Kerry ve Chuck Hagel ile birlikte bindikleri iki helikopter kar fırtınasına yakalanarak ıssız bir vadiye inmiş, Biden ve yanındaki diğer senatörler operasyonla kurtarılmış ve Biden kurtarılana kadar yüzden fazla çatışma çıktığı bildirilmişti.

Kurtarma operasyonu sırasında ABD askerlerinin silah verecek kadar güvendiği Muhammed'in evrakları kaybolduğu için vize başvurusunun tamamlanamadığı ve tahliye edilemediği bildirildi.

Muhammed'le birlikte kurtarma operasyonunda yer alan askerlerden biri olan Shawn O'Brien, "Yalnızca bir Afgan'a yardım edebilecekseniz Muhammed'i seçin. O, bunu hak etti" ifadelerini kullandı.

Söz konusu çağrılara yanıt veren Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki Muhammed'e "Seni oradan çıkaracağız ve hizmetlerini onurlandıracağız" ifadeleriyle seslendi.

Biden'ı Afganistan'dan Kurtaran Ekipteki Afgan Tercüman Afganistan'da Bırakıldı