Bilal Erdoğan'ın 'Etnospor'u, Kırgız ve Kazaklardan Gelen Otağları 'Etnospor Dayanışma Obası' Diye Paylaştı

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu olan Bilal Erdoğan'ın başkanlık ettiği Dünya Etnospor Konfederasyonu; Kırgızlar ve Kazakların kurdukları otağları, 'dayanışma obası' şeklinde servis etti. 

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler sonrasında, enkaz altında kalanlar için arama-kurtarma çalışmaları sona yaklaşırken, enkazdan kurtarılan vatandaşların ihtiyaçları birçok ülke tarafından karşılanıyor.

Türk devletleri, bu kapsamda Türkiye'ye maddi, insani ve nakdi yardım yapıyor.

Bu kapsamda Kırgızistan'dan 78 Kırgız çadırı (boz üy) Türkiye'ye gönderilmişti. Van Erciş'teki Ulupamir Kırgızları da otağların kurulumuna katılmıştı. Öte yandan Kazakistan'dan da çok sayıda 'otağ', afet bölgesinde kurulup depremzedeleri ağırladı.

Ancak, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu olan Bilal Erdoğan'ın başkanlık ettiği Dünya Etnospor Konfederasyonu; Kırgızlar ve Kazakların kurdukları otağları, 'dayanışma obası' şeklinde servis etti. 

Tatar yazar ve aktivist Asel Kıpçakova ise, bu otağların Etnospor'la alakası olmadığını, Kırgızistan'dan gelen ekip ve Ulupamir Kırgızlarının çabaları sonucu kurulumun gerçekleştiğini söyledi.

Kıpçakova buna ek olarak, Etnospor'un Instagram hesabındaki yorumları kapattığını da belirtti.

otağ yurt boz üy deprem depremzede Ulupamir kırgızistan kazakistan çadır bilal erdoğan etnospor Asel Kıpçakova