Bildiriyi İmzalamayan Emekli Amiral Semih Çetin: Belgede 6 Nisan Yazıyordu, 4 Nisan'da Basına Sızdırıldı

TAKİP ET

Çetin, 'Emekli Amirallerin bulunduğu WhatsApp grubuna gönderilen son taslakta, başlıkta 'Yüce Türk Milletine' ifadesi yoktu ve tarih 6 Nisan'dı. Fakat belge, 4 Nisan'da basına sızdırıldı' dedi.

Şerefsiz Fethullahçı teröristlerin, şerefli Türk Ordusu'na kurduğu Balyoz kumpasının mağdurlarından Emekli Amiral Semih Çetin, Halk TV'de konuk olduğu Açıkça adlı programda, emekli amirallerin yayımladığı bildiriye ilişkin ilginç açıklamalar yaptı.

104 emekli amiralin yayımladığı "Montrö Bildirisi"ni imzalamayan emekli amiral Çetin, söz konusu metne son hâlinin verildiği WhatsApp grubunda yaşanılanları aktararak şöyle konuştu:

"Yayına gelmeden önce, sorulara hazırlıklı olmak için bildiriye baktığımda, çok enteresan bir şey gördüm. Bildirinin altındaki tarih, 6 Nisan 2021 olarak görünüyordu. Ancak bu bildiri, çok ilginç bir şekilde, 4 Nisan'da basına sızdırıldı."

Söz konusu bildiriyi okuduğunda, içeriğiyle alakalı herhangi bir sorun görmediğini ancak farklı nedenlerle bu bildiriye imza atmadığını söyleyen emekli amiral Çetin, “Bana gönderilen metinde ‘Yüce Türk Milletine’ diye bir ifade de yok. Başında ‘basın duyurusu’ yazıyor" diye konuştu. Çetin, "Bana gönderilmesinden sonra değiştirildi mi? Kim ne amaçla değiştirdi bilmiyorum" dedi.

Çetin, hazırlanan metni imzalamama gerekçesini "Bildiri bana da geldi ancak bildiride ismi olan bazı kişilerin Balyoz sürecindeki vefasızlıkları nedeniyle imzalamadım" sözleriyle açıkladı. Öte yandan emekli amirallerin bildirisi, yayımlandıktan sonra "darbeyi çağrışımı" yaptığı gerekçesiyle yaftalanmıştı. Bu iddialara binaen Çetin de  "Balık oltalarıyla mı darbe yapacaklar?" demişti.

Çetin'in konuk olarak katıldığı programdaki açıklamaları şöyle:

"Bildirinin yayımlanmasından sonra 'darbe' iddiaları ortaya çıkınca hemen WhatsApp grubundaki yazışmalara döndüm. Acaba konuyla ilgili bir konuşma var mı diye baktım ama öyle bir şey yoktu. Bildiri hazırlanmış, kendi aralarında ‘şurasını böyle düzeltelim, bu çıksın’ gibi konuları konuşmuşlar. Bana geldiğinde, bildiri son hâlindeydi. Zaten bildiri de değil üzerinde ‘basın duyurusu’ yazıyordu. Sonunda da ‘kamuoyuna saygıyla arz ederiz’ ifadesi vardı. Bana gönderilen taslak bildiride 'Yüce Türk Milletine' diye bir başlık yok. Yayına gelmeden önce, sorulara hazırlıklı olmak için bildiriye baktığımda, çok enteresan bir şey gördüm. Bildirinin altındaki tarih, 6 Nisan 2021 olarak görünüyordu. Ancak bu bildiri, çok ilginç bir şekilde, 4 Nisan'da basına sızdırıldı."

Emekli amiraller bildiri Semih Çetin tepkiler darbe darbe iddiaları Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Deniz Kuvvetleri Montrö sarıklı amiral