Bilge Yılmaz'dan Merkez Bankası'na Sert Eleştiri: Ne Açıkladığı Faize İnanan Var Ne de Döviz Kuruna

TAKİP ET

İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Prof. Dr. Bilge Yılmaz, Merkez Bankası'nın yönetimini ve politikalarını eleştirdi. Yılmaz, piyasadaki döviz kuru ile Merkez Bankası'nın gösterge kuru arasındaki makasın yüzde 5'e ulaştığını belirterek, 'Merkez Bankası'nın açıkladığı döviz kurunun geçerliliği yok' dedi.

İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Prof. Dr. Bilge Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Merkez Bankası’nın tarihinin en liyakatsız yönetimi olduğunu iddia etti. Yılmaz, Merkez Bankası’nın sistemi öyle zorladığını ve bozduğunu söyledi.

“Şirketlerimizi Ateşe Atıyor”

Yılmaz, enflasyonun kontrolden çıktığını ve piyasadaki döviz kuru ile Merkez Bankası’nın gösterge kuru arasındaki makasın yüzde 5’e ulaştığını belirtti. Yılmaz, “Bu anomali hem şirketlerimizi ateşe atıyor hem zarara uğratıyor. Şirketler bu riski bertaraf etmek için müşterilerine gösterge kuru değil, piyasa kurunu dikkate alacaklarını açıklamaya başladı” dedi.

“Merkez Bankası’nın İtibarı Yok”

Yılmaz, Merkez Bankası’nın açıkladığı döviz kurunun geçerliliği olmadığını savundu. Yılmaz, “Bu ne mi demek? Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın açıkladığı döviz kurunun geçerliliği yok demek. Milli paramızın itibarını korumakla görevli olan kurum kendi itibarını beş paralık etti, kendini kimsenin dikkate almadığı bir kuruma dönüştürdü” ifadelerini kullandı.

Yılmaz, Merkez Bankası’nın açıkladığı politika faizine de inanan olmadığını söyledi. Yılmaz, “Ne açıkladığı politika faizine inanan var ne açıkladığı döviz kuruna” diye yazdı.

bilge yılmaz merkez bankası politika faizi döviz kuru