Bilim Düşmanı Rahip, Zora Gelince Çark Etti: Şaka Yaptım

TAKİP ET

Honduras'ta Katolik bir rahip, ayin sırasında Çin virüsü salgınına da değindi. Cemaatten maskelerini çıkarmalarını isteyen rahip, 'Kahretsin bunlara bizi zorlayanları' dedi.

Çin virüsü salgını, bütün dünyadaki etkisini sürdürürken vaka ve can kayıpları da artıyor. Honduras'ın Copan kentindeki San Juan Bautista de Corquin cemaatinin rahibi Rolando Pena, dün düzenlediği ayin sırasında cemaatten maskelerini çıkarmalarını isteyerek bilimin gereğini yapanlara hakaretler savurdu.

"BIRAKIN TÜM BU SAÇMA İŞLERİ"

Sosyal medyada yayılan görüntülerde, rahibin, bir kadının maskesini zorla çıkarıp yere fırlattığı anlar büyük tepki çekti. Rahip o anlarda, “Bırakın tüm bu saçma işleri. Kahretsin bunlara bizi zorlayanları! Böyle mutluysan, Tanrı'nın yürüdüğü yolda benimle yürüme. Hemen git buradan! Ya da çıkar şunu! Özgürce gel benimle! Kendimizi beraber keşfedelim. Beraber gidelim Tanrı'nın yolunda” dedi. Görüntülerde cemaatten biri ise “Ölüm gelecekse zaten bizi bulacaktır” diyerek diğer cemaatin diğer üyelerini de rahibe katılmaya ve maskelerini atmaya davet etti.

Daha sonra rahip, bir adamın maskesini çıkarmak için kalabalığın arasından geçerek “Aman Tanrı'm, ne utanç verici! Oraya gitmek ve maskesini çıkarmak için bunu yapmak zorundayım. Bu nasıl mümkün olabilir” diyerek isyan etti.

"ŞAKA YAPTIM"

Görüntüler büyük tepki çekince rahip, “Vaaz verirken şaka yaptım” diyerek kendini savundu. Yaşananların espri olduğunu iddia etti. Pena, her an maske taktığını da iddia ederek herkesi maske takmaya davet etti.

Kilise rahip maske maske karşıtı rahip cemaati maske çıkarmaya zorladı şaka yaptım