Bilim Kurulu Üyesi: Bazı Mesleklere Aşı Zorunluluğu Getirilmeli

TAKİP ET

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, vatandaşları aşıya ikna etmek için yeterli zaman olmadığını, bazı meslek gruplarına aşı yaptırmanın zorunlu tutulması gerektiğini belirtti.

Covid-19 vaka sayılarının yeniden tırmanışa geçmesi uzmanları tedirgin etti. Bir ay içerisinde 3 kat artan vakaların salgının seyrini değiştireceğini vurgulayan uzmanlar bir an önce aşılama yapılması gerektiğini belirtti. 

Aşılamanın önemine dikkat çeken Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, “Vaka sayıları artıyor ve daha da artacağını tahmin ediyorum. Ağustos ayında da yeni bir pik bekliyoruz ve bu yüzden aşılama oranını artırmalıyız” dedi.

Aşılamanın kişilerin isteğine bırakılmaması gerektiğini, kritik görevler yapan vatandaşların zorunlu olarak aşılanması gerektiğini savunan Prof. Dr. Yavuz, “Tüm bilimsel veriler Covid-19 aşılarının etkin ve güvenli olduğunu gösteriyor. Kritik görevde çalışanlar için zorunlu aşı uygulamasına geçilmeli. Bu kritik görevler de sağlık çalışanları, eğitimciler vs. olabilir. Ayrıca aşı zorunlu olmasa bile futbol maçı, konser gibi kalabalık alanlara girerken ya aşı şartı olmalı ya da kısa süre önce yapılmış Covid-19 testi şartı. Aşıya ikna için de uğraşacak vaktimiz yok. Delta varyantı nedeniyle sıkıntılı bir süreç içerisindeyiz” şeklinde konuştu.

Bilim Kurulu Toplantısında Görüşlerimi Dile Getireceğim

Yavuz, bu hafta yapılacak olan Bilim Kurulu toplantısında aşı konusundaki fikirlerini dile getireceğini söyleyerek, “Ne karar çıkacağını ve çıkan kararın uygulanıp uygulanmayacağını bilmiyorum. Uygulamalara iktidar karar veriyor” ifadelerini kullandı.

 

bilim kurulu üyesi serap şimşek yavuz aşı yaptırmak kritik mesleklerde zorunlu olmalı