Bilim Kurulu Üyesi Kayıpmaz: Teorik Olarak Günlük 1.5 Milyon Kişi Aşılanabilir

TAKİP ET

Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, aşı meselesi hakkında fikirlerini paylaştı.

Aşının öncelikli olarak sağlık çalışanlarına uygulanacağı bilgisini tekrar eden Kayıpmaz, günlük olarak ne kadar aşı yapılabileceği hususunda ise ilginç ifadelerde bulundu. Günlük olarak bir buçuk milyonun üzerinde insanın aşılanmasının mümkün olduğunu söyleyen Kayıpmaz'ın açıklamalarının tamamı ise şu şekilde:

"Kabiliyet olarak ülkemizin çocukluk çağı aşıları başta olmak üzere yürüttüğü aşı programlarından elde ettiği tecrübeler ve dağıtım alt yapısı şu anda dünyada eşsiz bir yere sahip. Bildiğiniz gibi geçtiğimiz günlerde Dünya Sağlık Örgütü de kızamıkçık ile ilgili yürütülen aşı çalışmasında, kızamıkçık eliminasyonunun ülkemiz için gerçekleştiğini duyurdu. Bu noktada ülkemizin hali hazırda sahip olduğu aşı depolama, dağıtım ve uç noktalara ulaştırma alt yapısı Covid-19 için de kullanılacak bir alt yapıdır. Bu alt yapıda günlük olarak bir buçuk milyonun üzerinde insanın aşılanması teorik olarak mümkündür. Ama bu noktada aşılar ülkemize parti parti geleceği için, ilk başta yapmamız gereken; aşının uygulanacağı sağlık kuruluşlarında herhangi bir yığılmaya ya da insan kalabalığına sebep olmaksızın, mümkün olan en konforlu biçimde insanlarımızı aşı ile buluşturmak olmalıdır."

covid corona coronavirüs covid19 covid-19 korona koronavirüs virüs korona virüs çin virüsü çin yarasa dünya sağlık örgütü dsö sağlık kurulu üye üyesi sağlık kurulu üyesi fahrettin koca sağlık bakanı sağlık