Bilim Kurulu Üyesi: Köy Okulları Açılabilir

TAKİP ET

Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, ''İngiltere mutasyonu okulların açılmasını öteledi ama köy okulları açılabilir.''

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi ve İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, mutasyonlu koronavirüs hakkında değerlendirmelerde bulundu. Önlemlerin arttırılmasını ve çok daha fazla dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen Yavuz, önemli açıklamalarda bulundu.

İngiliz Varyantının Bulaşma Hızı Yüzde 40 ila 70 Oranında Daha Yüksek

Vaka sayılarının her 9-10 günde bir katlanarak arttığını ve ölümlerde yüzde 30'luk bir artıştan söz edildiğini ifade eden Yavuz, "İngiliz varyantı dediğimiz varyant 1'in bulaşma hızının yüzde 40 ila 70 oranında daha yüksek olduğunu biliyoruz. Türkiye'de de en fazla saptanan mutasyon bu. Önlemlerimizi de buna göre almamız gerekiyor artık. Şu bir kere kesin, mevcut kısıtlamalara, hiçbir şekilde azaltmadan devam etmek zorundayız. Mevcut önlemlere rağmen eğer bu varyant gerçekten baskın hale gelirse, bu önemler de yetersiz kalabilir. Zaten kaygı da buradan kaynaklanıyor." dedi.

Köy Okulları Açılabilir

Açıklamalarına, "Bu yılı hepimiz aşıya ulaşana kadar kontrollü bir şekilde hatta eskisinden çok daha fazla dikkatli olarak geçirmek durumdayız. Okulların açılması planlanıyordu Şubat ortası gibi. Ama bu varyant kaygısı nedeniyle ötelenmiş oldu. Ama köy okulları açılabilir. Çünkü kontrolü daha kolay ve orada ciddi bir eşitsizlik oldu, ulaşamayanlar var eğitime." cümleleriyle devam eden  Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, kurallara uyulması durumunda durumun iyiye gideceğini de ekledi. 

 

 

covid kovid virüs covid-19 köy okulları serap şimşek yavuz