Bilim Kurulu Üyesi Malumu İlam Etti: İstanbul, Salgının Üçüncü Dalgasında

TAKİP ET

Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, Çin virüsü salgınında İstanbul'un üçüncü dalgaya girdiğini söyledi.

Sağlık Bakanlığının haftalık verilerine göre İstanbul’da her 100 bin kişide 178 Çin virüsü vakası görülüyor.

DHA’ya konuşan Bilim Kurulu üyesi, İstanbul’da vaka sayılarında günlerdir artış olduğunu, testlerdeki pozitiflik oranının yüzde 10’u geçtiğini ifade etti.

Doruk Noktasına Henüz Gelmedik

Prof. Dr. Yavuz, haftalık vaka sayısının da yüksek olduğuna işaret ederek “Durum, üçüncü dalganın İstanbul’da etkisini gösterdiğini; henüz pik noktasına da ulaşmadığımızı gösteriyor” dedi. Bilim Kurulu üyesi, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Açılmanın etkisini bu hafta başından itibaren görüyoruz. Kendi kurumumuz açısından söyleyecek olursam, geçen haftaya göre belirgin bir fark var, pazartesiden beri çok yüksek sayıda hasta geliyor. Test pozitiflik oranı da bizde de (İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi) yüzde 12 civarında. Önümüzdeki haftalarda da sıkıntılı günler yaşayabileceğimizi düşünüyorum.”

 

İstanbul’da Aşısız Nüfus Çok Fazla

Aşılanan kesimde elde edilen ilk verilere göre ölüm oralarında büyük bir azalma görüldüğüne dikkat çeken Prof. Dr. Yavuz, “Bu çok sevindirici bir şey. Ama İstanbul’da aşısız olan çok fazla nüfus var. Onların da hastalanma riski çok yüksek seviyede. Türkiye genelinde de böyle” ifadesini kullandı.

Çin virüsü İstanbul salgın üçüncü dalga koronavirüs covid-19 kontrollü normalleşme