Bilim Kurulu Üyesi Malumu İlam Etti: Yaz Aylarında Vaka Sayıları Gizlendi

TAKİP ET

Çin virüsüne karşı mücadele için teşkil edilen ancak "Şahsım Hükûmet Sistemi"nde bu mücadelesi maalesef sözde kalan Bilim Kurulunun üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, "Kontrolsüz açılmalar oldu, yaz aylarında vakaların gizlenmesi hiç hoş değildi. Biz klinik olarak bunun için de açıklama yaptık. Ama kimse sesimizi duymadı" dedi.

Sağlık Bakanlığının Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, Fox TV'de İsmail Küçükkaya'nın sunduğu Çalar Saat adlı programın konuğu oldu.

Büyük salgının henüz başındayken Türkiye, güzel bir mücadele veriyordu diyen Yavuz, "Sonra zannedildi ki 'bilim ekonomiyi engelliyor' ... Oysa o mücadele, o şekilde devam etseydi ekonomi açısından da... Bu bilimsel olarak kanıtlıdır. Oradan sonra zaten sıkıntı başlamış oldu. Oradan sonra kontrolsüz açılmalar oldu, yaz aylarında vakaların gizlenmesi hiç hoş değildi. Biz klinik olarak bunun için de açıklama yaptık. Ama kimse sesimizi duymadı" dedi.

Prof. Dr. Yavuz, toplu ulaşımdaki yoğunluğa dikkat çekti. "Toplu taşımadaki kalabalıkların azaltılması gerekiyor" diye uyaran Yavuz, kendisinin de sürekli toplu taşıma kullandığını belirterek şöyle konuştu:

"İnsanlar iki santim bile mesafe olmadan yolculuk yapmak zorunda kalıyor. Daha çok bulaştığını söylediğimiz bir virüs varken bunun kesinlikle çözülmesi gerekiyor. Evden çalışma imkanı olan tüm sektörlerde, bu uygulamaya geçilmesi kaçınılmaz artık."

Çin virüsü covid-19 kovid-19 Bilim Kurulu koronavirüs salgın pandemi salgın ne zaman bitecek aşı koronavirüs aşısı mutant virüs mutasyon Güney Afrika varyantı Brezilya varyantı İngiltere varyantı vaka sayıları