Bilim Kurulu Üyesi Meslekten Men Edildi

TAKİP ET

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan'a DOSAB Kömürlü Termik Santrali için hazırladığı rapor nedeniyle 15 günlük meslekten men cezası verildi.

Bursa’da yapılacak olan termik santral ile ilgili Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan tarafından hazırlanan raporun; bilimsel literatür bilgileri ile desteklenmediği, halk sağlığı ve çevresel etmenleri gözetilmediği, termik santrali kurması planlanan firmayı destekleyen ifadeler içerdiği, özellikle enerji politikaları açısından hakiki olmayan ifadeler bulundurduğu, bilimsel ve ahlak kuralları ihlal ettiği gerekçeleriyle Türk Tabipler Birliği (TTB) tarafından İlhan'a 15 gün süreyle meslekten men cezası verildi.

Ayrıca İlhan’ın hazırladığı raporda Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı’nın logosunun bulunduğu ve raporun adının “Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı, DOSAB Enerji ve Buhar Üretim Tesisinin Halk Sağlığı Yönünden Değerlendirilmesine Dair Rapor” olarak belirtildiği ancak Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanlığından yapılan açıklamada raporun kişisel bir rapor olduğu belirtildi.

 

meslek men bilim kurulu bilim kurulu mustafa necmi ilhan türk tabipler birliği ttb türk tabipler birliği bursa santral termik ceza