Bilim Kurulu Üyesi Özlü: Oxford Aşısı Yakın Zamanda Gelecek

TAKİP ET

Bilim Kurulu Üyesi Tevfik Özlü, "Sinovac aşısını öncelikli alıyoruz gibi görünüyor ama Oxford aşısıyla ilgili de bir sözleşme imzalanmış yakın zamanda. Oxford aşısı da Türkiye'ye gelecek." dedi.

Prof. Dr. Tevfik Özlü, CNN TÜRK canlı yayınında Uğur Önver'in sorularını yanıtlarken aşı ithalatı konusunda şu ifadeleri kullandı: 

"Sayın Bakan da bilgi verdi. Sinovac aşısını öncelikli alıyoruz gibi görünüyor ama Oxford aşısıyla ilgili de  bir sözleşme imzalanmış yakın zamanda. Oxford aşısı da Türkiye'ye gelecek. Prizer'ın aşısı da Türkiye'ye lecek. Bununla ilgili sürecin devam ettiğini zaten Sayın Bakan açıklamıştı. Benim bildiğim ön sözleşme yapılmış. Oxford aşısına da Türkiye ulaşacak eğer önümüzdeki süreçte veriler olumlu gelirse. Oxford yeniden kendi aşısıyla ilgili çalışmaları sürdürüyor. DSÖ ayrıntılı bilgi istemişti firmadan. O süreç tamamlanıyor, o da olumlu gelirse o aşıya da Türkiye ulaşacak."

Normalleşmenin başlaması için aşının ön şart olduğunu belirten Özlü, "Genel olarak pandeminin önlenmesi ve toplumun normale dönmesi sürecinin en az 40-50 milyon kişinin aşılanmasıyla mümkün olacak" ifadelerini kullandı.

bilim kurulu fahrettin koca sağlık bakanlığı covid corona korona covid19 covid-19 aşı normalleşme oxford pfizer biontech sivonac