Bilim Kurulu'na İstifa Çağrısı: Maske Mesafe Hijyen Tekerlemesini Bilim Sandınız

TAKİP ET

Prof. Dr. Faik Sarıalioğlu, Bilim Kurulu üyelerini "büyük hatalarınızı savunmayın" diyerek istifaya çağırdı.

Başkent Üniversitesi Çocuk Hematoloji ve Onkolojisi Bilim Dalı üyesi Prof. Dr. Faik Sarıalioğlu, Bilim Kurulu üyelerini çözüm sürecinin Akiller Heyeti'ne benzeterek sert eleştirilerde bulundu. Sarıalioğlu, Bilim Kurulu üyelerini "Binlerce ölümle sonuçlanan ve henüz boyutunu kimsenin tahmin bile edemeyeceği büyük hatalarınızı savunmayın" diyerek istifaya davet etti.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Prof. Dr. Faik Sarıalioğlu, Bilim Kurulu üyelerinin halkın güvenini kötüye kullandığını iddia etti. Vaka sayısında dünya üçüncüsü olmamızın sorumlusunun Bilim Kurulu olduğunu söyleyen Sarıalioğlu, "Dünya Sağlık Örgütü'nün önerdiği hastalık kodlamasını siyasilere kabul ettiremediğiniz için verilen ölüm rakamlarının bilimsel yanlışlığını zaten biliyordunuz. Hastanelere Covid-19 tanıları ile yatıp, bu tanı ile tedavi edilen PCR- testi negatif hastaların ölümü halinde doğal nedenlerle ölüm ya da bulaşıcı hastalıktan ölüm yazılmasına seyirci idiniz. Bu yolla kaç bin ölümün saklanmasına yol açtığınızı hiçbir zaman bilinemeyecektir. Halk size güvendi. Bu güveni kötüye kullandınız" ifadelerini kullandı.

Maske Mesafe Hijyen Tekerlemesini Bilim Sandınız

Bilim Kurulu'na eleştirilerine devam eden Sarıalioğlu, "Tepki vermediniz. Haziran başı açılım-saçılım kararlarına ortak edildiniz. Günlük on binlerce vakanın olduğu bir ortamda okulların açılımına onay verdiğiniz algısına ses çıkarmadınız. Memleketin ‘Ali'i menfaati' uğruna sayısını hiçbir zaman bilemeyeceğiniz kadar canın feda edilmesine ses çıkarmadınız. İstifa diye bir yöntemin olduğundan bihaber televizyonlarda ‘maske-mesafe-hijyen' tekerlemesini söylemeyi bilim sandınız" şeklinde konuştu

Faik Sarıalioğlu ayrıca ölüm sayılarının düşüklüğünün sağlık ordusunun çalışmasının sonucu olduğunu söyledi. Sarıalioğlu "Sahi bir pandemide görev yapan bir kurul olarak hangi kararınız bilimseldi? Yanlış savunulmaz. Binlerce ölümle sonuçlanan ve henüz boyutunu kimsenin tahmin bile edemeyeceği büyük hatalarınızı savunmayınız. Yanlışın neresinden dönülürse kârdır. İstifa ediniz. Belki bu yolla zamanı çoktan gelmiş 2-4 haftalık tam kapanma kararının alınmasına yardımcı olabilirsiniz. Gecikilen her günün binlerce ölüm anlamına geldiğini bile bile aksine davranmayacaksınız umarım. Pandemi Bilim Kurulu olarak başarınız ülkedeki vaka sayısı ile ölçülürdü. Bu konuda sınıfta kaldınız. Ölüm sayılarının göreceli düşüklüğü Atatürk Cumhuriyeti sağlık ordusunun cansiperhane çalışmasının sonucudur, pay almaya kalkmayınız" şeklinde eleştirilerde bulundu.

bilim kurulu istifa çağrı prof istifa edin yönetemediniz