Bill Gates: Küresel Isınmaya Karşı Yapay Et Tüketimine Geçelim

TAKİP ET

Microsoft'un kurucusu Bill Gates, metan gazı salınımının azaltılması için zengin ülkelerin yapay et tüketimine geçmesini önerdi.

Microsoft'un kurucusu ve dünyanın en zengin insanları arasında gösterilen Bill Gates, iklim değişikliğiyle mücadeleye yönelik açıklamasında “gıdanın geleceği” olarak nitelendirdiği yapay et tüketimini yeniden gündeme getirdi.

Gates, ineklerin çıkardığı gazın küresel ısınmadaki payına ve dünyadaki en önemli sorunlardan biri olduğuna dair uyarılarını tekrarladı. Zengin ülkelere büyükbaş hayvan yetiştiriciliğini bırakmaları için çağrıda bulunan Gates, "En fakir 80 ülkenin yapay et tüketebileceğini sanmıyorum. Tüm zengin ülkelerin yapay et tüketimine geçmesi gerektiğini düşünüyorum" şeklinde konuştu. 

Laboratuvarda hayvan hücrelerinden et üretmenin ekonomik bir yöntem olmayacağını belirten Gates, insanların yapay etin tadına zamanla alışılabileceğini söyledi. Gates, “Lezzet farkına zamanla alışılabilir. Üstelik zamanla etin tadının iyileştirileceğine yönelik iddialar da var" ifadelerini kullandı.

bill gates yapay et zengin ülkeler geçilsin yensin yapılsın metan gazı salınım küresel ısınma iklim değişikliği açıklama