Bill Gates, Soykırımcı Çin Diktatörü Xi Jinping ile Görüşecek

TAKİP ET

Çin'e bir ziyaret gerçekleştirecek olan Bill Gates, Cuma günü Soykırımcı Çin Diktatörü Xi Jinping ile görüşecek.

Çin'e bir ziyaret gerçekleştirecek olan Microsoft'un kurucusu milyarder Bill Gates, ziyareti kapsamında Cuma günü Soykırımcı Çin Diktatörü Xi Jinping ile görüşecek.

Bu toplantı, Diktatör'ün son yıllarda yabancı bir özel girişimciyle yaptığı ilk görüşme olacak. İngiltere merkezli Reuters Haber Ajansı, ikilinin mutlaka görüşeceklerini doğruladı.

Microsoft'un kurucusu Bill Gates; "küresel sağlık, eğitim ve iklim değişikliği ile ilgili hayırseverlik çalışmalarına odaklanmak için" 2020'de Microsoft Yönetim Kurulundan istifa etti.

Gates ve Diktatör Jinping arasındaki son görüşme 2015 yılında gerçekleşmişti. 2020'de ise Diktatör, Gates'e COVID-19 ile mücadeledeki destekleri için teşekkür eden bir mektup yazmıştı.

Gates ve Diktatör Jinping arasındaki görüşme, Devlet Başkanı düzeyinde Çin'in yabancı bir özel girişimciyle uzun zaman sonra yapacağı ilk görüşme olsa da daha önce Başbakan Li Qiang, Apple Yönetim Kurulu Başkanı Tim Cook ile bir araya geldi. Başbakan Yardımcısı Ding Xuexiang ise Tesla Yönetim Kurulu Başkanı Elon Musk ile görüştü.

bill gates microsoft çin xi jinping