Bill Gates'e Taciz Suçlaması

TAKİP ET

Microsoft'un kurucusu ve dünyanın en zengin insanlarından birisi olan Bill Gates'in 2008 yılında bir kadın çalışanı e-posta yoluyla taciz ettiği ve iki Microsoft yöneticisi tarafından uyarıldığı açıklandı.

Wall Street Journal gazetesi daha önce Gates'in kadın bir çalışanıyla geçmişte yaşanan ilişkisiyle ilgili soruşturma sırasında şirketin yönetim kurulundan ayrıldığını ortaya çıkarmıştı.

Milyarder iş insanı geçen yıl görevden ayrılırken hayırseverlik çabalarına odaklanmak için istifa ettiğini açıklamıştı. Ancak, Wall Street Journal, Gates'in bir kadın çalışanla olduğu iddia edilen uygunsuz ilişkisi nedeniyle Microsoft'taki yönetim kurulu üyeleri tarafından görevden alındığını ortaya çıkardı.

Son haberde ise Gates'in Microsoft'tan ayrılmasından on yıldan fazla bir süre önce, yöneticilerin Gates ile orta düzey bir kadın personel arasındaki e-postaları keşfettiği belirtildi. Buna göre Gates kadın çalışanı e-posta yoluyla taciz etti. 

 

Microsoft'un o zamanki genel hukuk danışmanı Brad Smith ve personel şefi  Brummel, Bill Gates'ten bu davranışa bir son vermesini istedi. Ardından Gates, suçunu kabul ederek kadın çalışana tacizi sonlandırdı.

 

Diğer taraftan, Gates'in bir sözcüsü Guardian'a yaptığı açıklamada WSJ’nin haberini yalanladı. Sözcü, "Bu iddialar, doğrudan bilgisi olmayan ve bazı durumlarda önemli çıkar çatışmaları olan kaynaklardan gelen yanlış, geri dönüştürülmüş söylentilerdir" dedi.

 

 

bill gates taciz skandal wall street journal ilişki çarpık ilişki