Bill Gates'ten Kripto Para Açıklaması

TAKİP ET

Microsoft'un kurucusu Bill Gates, Clubhouse üzerinden yapılan bir sohbette Bitcoin ve kripto paralar ile ilgili görüşünü açıkladı.

Microsoft'un kurucusu ve dünyanın en zengin insanlarından Bill Gates, Clubhouse üzerinden yapılan bir sohbette bugüne kadar Bitcoin'e yatırım yapmadığını, kripto para biriminin kendisine göre olmadığını ifade etti. Kripto para yerine üretim yapan şirketlere yatırım yaptığını belirten Gates, buna örnek olarak sıtma ve kızamık aşılarını gösterdi.

Bitcoin'in değeri Elon Musk'ın kurucusu olduğu Tesla'nın 1,5 milyar dolarlık alımı sonrası yüzde 50 yükselmiş, ardından da yüzde 20 düşmüştü. Bu konuyla ilgili olarak daha önce verdiği bir demeçte, Tesla CEO'su Elon Musk'ın kripto para birimleri ile olan ilişkisine değinen Gates, "Elon'dan daha az paranız varsa dikkatli olmanız gerek. Onun çok parası var ve çok sofistike bir insan, o yüzden onun Bitcoinleri için endişe etmiyorum" ifadelerini kullanmıştı. 

Bitcoin'de yaşananlara ABD Hazine ve Maliye Bakanı Janet Yellen da dahil olarak Bitcoin'in manipülasyona açık işlem yapmak için son derece verimsiz bir para birimi olduğunu söylemişti.

 

 

bill gates bitcoin kripto para elon musk açıklama fikir belirtti söyledi clubhouse yaptı karşı