BİM'de Satış Elemanı Olmanın Şartı: 4 Yıllık Üniversite Mezunu Olmak

TAKİP ET

AKP iktidarı 81 ile üniversite açmakla övünürken, üniversite mezunlarının işsizliği Türkiye'nin en büyük sorunlarından biri haline geldi. BİM, marketlerinde satış elemanı pozisyonunda çalışmak için 4 yıllık üniversite mezunu olma şartı koydu.

AKP iktidarının ekonomi ve eğitim politikaları Türkiye'yi git gide içinden çıkılamaz bir hale getiriyor. AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan her seferinde 81 ile üniversite açmak ve 8 milyon üniversite öğrencisinin olmasıyla övünürken, Türkiye'de genç işsizliği korkunç boyutlara ulaştı. 

Türk gençleri geleceğe dair bir hayal kuramaz hale geldi. Aileler çocuklarını binbir zorlukla okuturken gençler mezuniyet sonrasında ne yapacaklarını bilemez halde. Kimi gençler atanmak için uğraşırken kimi gençler de çeşitli vakıflar ve dernekler aracılığıyla bir işe girmeye çalışıyor. Kimi gençler ise kasiyer, kurye yahut satış elemanı oluyor. Türkiye'nin birçok firmasında üniversite mezunları kasiyerlik, kuryelik gibi işler yapıyorlar. 

AKP'nin ekonomi ve eğitim politikalarının geldiği noktada birçok gencin kasiyer, satış elemanı, depo çalışanı olarak iş başvurusu yaptığı BİM, işe alım şartlarında 4 yıllık üniversite mezunu olmayı şart koştu. 

İlana 10 binin üzerine başvuru olduğu görüldü. 

bim kasiyer üniversite mezun akp ekonomi eğitim