Bin Ladin'i Öldüren Emekli Komandodan Dahiyane Tahliye Stratejisi

TAKİP ET

El Kaide lideri Usame Bin Ladin'i öldüren emekli deniz komandosu Robert O'Neill, ABD'nin Afganistan'dan çekilmesine yönelik değerlendirmelerde bulundu.

El Kaide lideri Usame Bin Ladin'i öldüren emekli deniz komandosu Robert O'Neill Fox'a yaptığı açıklamalarda Afganistan'ın başkenti Kabil'den tahliyelere ilişkin müthiş bir strateji açıkladı.

Gerçek Gündem'in aktardığı bilgilere göre, Robert O'Neill ABD'nin Afganistan'dan çekilme kararının ardından istifa etmeyen general ve amiralleri ağır sözlerle eleştirdi.

Kabil'den yapılmak istenen tahliyelere ilişkin olarak ise çok konuşulacak bir kurtarma stratejisi açıklayan O'Neill, "Bana 9 adam verin. Sokaklarda yürüyeceğim ve gördüğüm herkesi öldürüp Amerikalıları kurtaracağım. Bu zor değil ama yönetimdeki insanlar utanç kaynağı" dedi.

O'Neill'in açıklamalarının ardından ABD Özel Harekat Komutanlığı'ndan bir yetkili, "Özür dilerim bu adam, biz Özel Harekat tarafından yetiştirildi. Onu terfi ettirdik ve sonunda ona Usame bin Ladin’i öldürme operasyonunda bu ülkeyi temsil etme şansı verdik. O ise bu onuru utanç verici bir para kazanma işine dönüştürdü" açıklamasını yaptı.

Kendisine yönelen tepkilere cevap veren Rober O'Neill ise kendisini eleştiren siyasetçi ve "generalleri" işaret ederek "Kaybetme nedenimiz onlardır" dedi.

Bin Ladin'i Öldüren Emekli Komandodan Dahiyane Tahliye Stratejisi