Binali Herkesin Bildiği Sırrı Açıkladı: Büyük Bir Servetin Üzerindeyiz

TAKİP ET

AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım "Büyük bir servetin üzerindeyiz" açıklamasını yaptı.

Tunceli'de AKP'lilerle bir araya gelen AKP Genelbaşkanvekili Binali Yıldırım, inşa edilen şehir hastanelerinin faydalarını salgın sürecinde gördüklerini belirterek "Elhamdülillah altyapımız hazırdı. O altyapıyla dünyayı kasıp kavuran bu belayı en az zararla atlatan ülkelerin başındayız" dedi.

Gündemdeki sığınmacı sorununa değinen Yıldırım, "Sığınmacılar, mülteciler deyince aklı izan ile insaf ile hareket etmek lazım. Biz biliyoruz ki şartlar iyileştiğinde, orada can ve mal güvenliği tam sağlandığında burada geçici korumayla bulunan bütün yabancılar kendi topraklarına dönecek. Dönmeye de başladı" diye konuştu.

Sığınmacı Meselesi

Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve Barış Pınarı harekalarının sınırın ötesindeki terör odaklarını temizlemek ve sığınmacıları yerleştirmek üzere yaptıklarını belirten Yıldırım, "Güvenli bir şekilde hayatlarını devam ettirmelerini sağlıyoruz. Bunlar gidecekler ama bu büyük ülkeden iyi hatıralarla ayrılmaları bizim için çok önemlidir. Biz asil bir milletiz. Biz ölümle burun buruna gelen insana komşularımızın yaptığı gibi botlarını şişleyip denizin derinliklerinde yok olmalarına izin vermeyiz. İnsanlık öldü mü deriz ve herkese yardım ederiz. Bugün Ukraynalılara da yardım ediyoruz. Mağdur ve mazlum kim varsa ona yardım ediyoruz. Ama şunu herkes bilmeli, bu ülkenin huzurunu kim bozarsa, bu ülkenin asli vatandaşlarına yanlışta kim bulunursa bulunsun bir saniye bile gözünün yaşına bakmadan dışarıda hak ettikleri yere göndeririz" ifadelerini kullandı.

"Bir gaz bulduk, 540 milyar metreküp bir gazımız var. Ama bu daha başlangıç. Arkası da gelecek. Karadeniz dünyanın ihtiyacını 45 yıl boyunca karşılayacak enerji stokuna sahip" diyen Yıldırım, şöyle devam etti:

"Büyük Bir Servetin Üzerindeyiz"

"Büyük bir servetin üzerindeyiz. Bunun adı nedir, hidrojen sülfürdür. Hidrojen de geleceğin en temiz gazıdır. Doğalgaz temiz diyoruz ya onun bile çıkardığı karbondioksit sera gazı var. Ama hidrojende hiçbir şey yok. Suyu buharlaştırıyorsunuz, gaz oluyor. Sıfır karbon sıfır egzoz, gerçek çevreci. Dolayısıyla bu kaynaklara Karadeniz'in sahili boyunca büyük yataklara sahibiz. İşte bunlar Türkiye'nin gelecekteki mukayeseli üstünlüğüdür. Bunu bilenler, Türkiye'nin bu gücünü görenler ne yapalım edelim de ülkeyi istikrarsız hale getirelim, bunun planlarını tek tek uygulamaya çalışıyorlar. Biz de 20 yıldır bunun mücadelesini veriyoruz."

binali yıldırım herkesin bildiği sır büyük bir servetin üzerindeyiz