"Binali Yıldırım Ekonomiden Sorumlu Cumhurbaşkanı Yardımcısı Olabilir"

TAKİP ET

AKP'nin 'Düşük Profilli' Başbakanı Binali Yıldırım'ın Ekonomiden Sorumlu Cumhurbaşkanı Yardımcılığı'na getirilebileceği iddia edildi.

Türkiye, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın istifası sonrası Saray'ın hızla değişen gündemini yandaş medyanın suskunluğu nedeniyle takip etmekten uzak kalırken AKP'li yetkililer adeta bir ambargoya dönüşen bu durumu uluslararası medya kuruluşlarına konuşarak deliyor.

Reuters'a konuşan AKP'li bir yetkili de gündemi sarsacak yeni bir iddia ortaya attı. Söz konusu habere göre partinin son olarak 31 Mart Yerel Seçimlerinde İBB Başkan Adayı olan Binali Yıldırım'ın adı şimdi de Ekonomiden Sorumlu Cumhurbaşkanı Yardımcılığı için geçiyor. İktidar partisinin temsilcisi bu iddiayı "İstifa konusunda evet veya hayır demeden adım atılamaz. Kabine değişikliği yarı yarıya olabilir. Binali Yıldırım cumhurbaşkanı yardımcılığına getirilebilir. Albayrak'ın istifa şekli Cumhurbaşkanı'na zarar verdi. Geçen hafta dolar bu kadar yükseldi. Bu niyeydi de bugün dolar %3.5-4 düştü bunu iyi görmek lazım" sözleriyle dile getirdi.

Aynı isim bu istifanın kabinede bir değişikliğin de tetikleyicisi olabileceğine dikkat çekerek açıklamalarını şöyle sürdürdü: 

"Şimdi Albayrak geri dönmezse, ki kolay değil bu saatten sonra, yeni bir yapılanma olabilir. Bu yönde bazı çalışmalar da var. Daha önce kabinede görev yapmış bazı isimler bile gündeme geliyor. Cumhurbaşkanlığı Yardımcılığı düşüncesi var, ekonomiden sorumlu olacak şekilde."

berat albayrak binali yıldırım kabine değişikliği albayrak'ın istifası