Binali Yıldırım'ın İliç'teki Madenle İlgili Önlem Alınması Gerektiğini Söyleyen Kişileri 'Bilgi Kirliliği ve Kara Propaganda' ile Suçladığı Konuşmalar Ortaya Çıktı

TAKİP ET

Binali Yıldırım'ın Erzincan İliç'teki madenle ilgili önlem alınması ve bölgenin riskli olduğunu söyleyenleri 'Bilgi kirliliği ve kara propaganda' ile suçladığı konuşmalar ortaya çıktı.

Erzincan’ın İliç ilçesindeki Çöpler Altın Madeni’nde toprak kayması meydana gelmesiyle birlikte göçük altında kalan 9 maden işçisine ulaşılamadığı duyurulduktan sonra Binali Yıldırım, “Erzincan’ın İliç ilçesinde bir maden ocağı sahasında toprak kayması sonucu göçük altında kaldığı düşünülen işçilerimize bir an önce sağ salim ulaşmayı temenni ediyorum” dedi.

Binali Yıldırım’ın Erzincan İliç’teki madenle ilgili önlem alınması ve bölgenin riskli olduğunu söyleyenleri “Bilgi kirliliği ve kara propaganda” ile suçladığı konuşmalar ortaya çıktı.

Videoda Binali Yıldırım altın madenini şu sözlerle savundu:

“Burada bir bilgi kirliliği var. Bilgi kirliliğinin sebebi şu. Bir takım küçük menfaatlerine halel gelenler ne yazık ki olumsuz propagandaları körüklüyorlar. Madenin ciddi anlamda İliç’e desteği var.

İliç eski İliç değil. Erzincan’dan da daha ileriye gitti, gurur duyuyoruz. Her türlü tedbir alınıyor, denetlemeler yapılıyor. Bu konuda hemşehrilerimizin her söylenene kulak asmamalarını ben özellikle rica ediyorum. Buna ihtiyacımız var, orada yüzlerce binlerce istihdam oluşuyor.

Vatandaşlarımızın ciddi anlamda hayat standardı yükseldi. Onları kaybetmenin bir anlamı yok."

 

binali yıldırım iliç madeni akp