Binali Yıldırım: Oğlum Venezuela'ya İş Adamı Olarak Yeni Fırsatlar Var mı Diye Gitti

TAKİP ET

Binali Yıldırım, oğlu Erkam Yıldırım'ın Venezuela'ya gidişi için bazı yeni nedenler açıkladı.

Sedat Peker son yayımladığı videoda anlattığı uyuşturucu trafiğinde AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım'ın oğlu Erkam Yıldırım'ın ismini zikretmiş ve Yıldırım'ın Venezuela'ya bu amaçla gittiğini iddia etmişti.

İddialara cevap veren Binali Yıldırım ise "Bizimle uyuşturucuyu yan yana getirmek bize yapılabilecek en büyük hakarettir. Tümüyle reddediyoruz. Bu olsa olsa çamur at izi kalsın türünden bir suçlamadır. Ama unutmayalım ki çamur atanın önce kendi elleri kirlenir. Oğlum Venezuela’ya gitmiştir. Ama orada bahsedildiği gibi ocak şubatta değil, geçen sene aralık ayında gitmiştir. Koronavirüsle mücadele kapsamında ihtiyaç sahiplerine test kiti ve maske gibi malzemeler götürmüştür. Türkiye Dostluk Grubu da oradaydı onlarla birlikte oldu. Resmi heyetle gittiği ifade ediliyor, bu da gerçek dışıdır. Kendi imkanlarıyla, kendi biletini alıp kendi masraflarını karşılayarak ziyaretini gerçekleştirmiştir”  demişti.

Erkam Yıldırım'ın Venezuela'ya gittiği belirtilen Aralık ayında ülkede görülen ortalama vaka sayısının 350 iken Türkiye'de 32 bin olduğu ortaya çıkmıştı.

Ortaya çıkan bu son bilgilerden sonra Binali Yıldırım'ın gazeteci Cüneyt Özdemir'i arayarak oğlunun Venezuela'ya gidişini yeniden izah etmeye çalıştığı öğrenildi. Cüneyt Özdemir, sosyal medya hesabından "Bir gazeteci olarak bana yapılan açıklamayı sizlerle paylaşıyorum" diyerek Binali Yıldırım'ın açıklamasını aktardı.

Cüneyt Özdemir Yıldırım'ın kendisine yaptığı açıklamaları, "Biraz önce Sayınn Binali Yıldırım telefonla aradı ve oğlu ile ilgili Venezuella gezisine dair yanlış bir algı oluşturulduğunu belirtti. Oğlunun Venezuella'yı biraz meraktan biraz da iş adamı olarak yeni fırsatlar var mı diye sadece bir kez Aralık ayında ziyaret ettiğini söyledi.

Heyetten ayrı gayrı Resmi olarak geziye katıldığını kendi imkanları ile kovid ile mücadelede kullanılacak malzeme götürdüğünü (başka ülkelere ziyarete gittiğinde de götürüyormuş) ayrıca çeşitli hayır işlerinde de bulunduğunu belirtti.

Venezuella'daki hayır işlerini ise prensip olarak (genelde) söylemeyi uygun görmedikleri için açıklamasında özellikle belirtmediğini ve diğer açıklamalarla herhangi bir çelişki olmadığını da ekledi" şeklinde aktardı.
 

Binali Yıldırım Oğlum Venezuela'ya İş Adamı Olarak Yeni Fırsatlar Var Diye Gitti