Binali Yıldırım Türk Konseyi'ne "Türkiye'nin Aksakalı" Olarak Atandı

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İBB seçimlerini kaybeden eski TBMM Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım'ı Türk Konseyi'ne "aksakallı" olarak atadı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "Binali Yıldırım'ı Türkiye'nin aksakalı olarak atadık. Kendisine başarılar diliyorum" açıklamasını yaptı.

Demokrasi ve Özgürlükler Adası adı verilen Yassıada'da düzenlenen Türk Konseyi 8. Zirvesi’nde konuşan AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "Bugün Türk Dünyası 2040 Vizyon Belgesi'ni uygulamaya alacağız. Paris İklim Anlaşmasını onaylayıp yürürlüğe koyarak iklim konusunda mücadelemizi başlattık. Küresel meselede çok taraflı işbirliğinin geliştirilmesi için yoğun çaba harcayacağız. Önümüzdeki süreçte şehirlerimizi yeni teknolojileri kullanarak akıllı şehirlere dönüştürmeliyiz" dedi.

"Dönem başkanlığımız süresince bu küresel meselede çok taraflı iş birliğinin geliştirilmesi için yoğun çaba harcayacağız. Doğal afetlerle mücadele noktasında da işbirliğimizi geliştirmemiz gerekiyor. Bu doğrultuda Türk Devletleri Teşkilatı Sivil Koruma Mekanizması kurulmasını teklif ediyoruz" diyen Erdoğan, Türk dünyasının terörle mücadelede işbirliği artırması gerektiğini söyledi.

Binali Yıldırım "Aksakallı" Olarak Atandı

Kıbrıs Türklerinin Türk dünyasının ayrılmaz bir parçası olduğunu belirten Erdoğan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne uygulanan tecrit ve ambargonun hafifletilmesinde Türk cumhuriyetlerinin desteğine güvendiğini ifade etti.

Erdoğan bunun yanında "Yük Taşımacılığı Antlaşması'nı bir anca önce imzalamalıyız. Azerbaycan-Nahçıvan bağlantısı da hayati nitelik arz ediyor. Şüphesiz hepimiz istifade edeceğiz. Sayın Binali Yıldırım'ı Türkiye'nin aksakalı olarak atadık. Kendisine başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

Azerbaycan diktatörü İlham Aliyev ise Erdoğan'a dönerek "Kardeşim Azerbaycan'ın dünyada yalnız olmadığını ve Türkiye'nin her zaman yanında olacağını gösterdi. Türkiye'nin gücü dünyada tanınıyor. Bugün Türk dünyası ülkeleri arasında ortak bir vizyonumuz var. Bu ortak vizyonun sağlam bir temele oturması gerekiyor" diye konuştu.

Binali Yıldırım Türk Konseyi'ne Türkiye'nin Aksakalı Olarak Atandı